Bild
Nästa artikel

Restips: Klassisk VW-träff på Mantorp

ÖSTERGÖTLAND

Bug Run är en legendarisk träff och utställning för Volkswagenägare i alla åldrar. Den 5-7 juni arrangeras träffen för 32:a gången.

Den årliga bilträffen Bug Run har arrangerats i Sverige ända sedan 80-talet. Träffen är störst i Skandinavien som märkesträff och där samlas de verkligt inbitna Volkswagen-entusiasterna. Bug Run arrangeras i år på motorbanan Mantorp Park kommande helg, 5-7 juni. I år firar träffen 32 år och den har, precis som bilmodellerna, utvecklats ordentligt över tid.

Bland besökarna på träffen har också mycket förändrats. Numera finns det många barn och barnbarn till de första besökarna som delar familjeintresset. I början var det nästan bara VW-bubblor i utställningen, i dag handlar det mycket om styling på Golf och Passat.

– Jag tycker det är fantastiskt och visar på märkets enorma bredd och styrka att så många entusiaster tar sig tid och kraft att utveckla sina drömmar på det här sättet. Den här långvariga traditionen av entusiastträff är så oerhört betydelsefull för oss på Volkswagen. Vi har en tradition att falla tillbaka på och en stor mängd ambassadörer för vårt märke, säger Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige.

Till helgen väntas nära 2 000 Volkswagen av alla årsmodeller komma till Mantorp Park. De kör banracing på STCC-banan, det är Formel Vee-tävlingar och många testar dragracing. Det är kort sagt öppet för all sorts körning som är möjlig på Mantorp Park. Men allra störst är söndagens utställning, Skandinaviens viktigaste för alla Volkswagenintresserade.

Mer information finns på www.bugrun.com.

Var?

Mantorp ligger strax norr om Mjölby efter E4:an.

GPS: N58°22'12", E15°16'60"

Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.