Bild
Nästa artikel

Restips: Lucia i Falu gruva

DALARNA

Lördagen den 13 december tonar vackra Luciasånger genom Falu Gruvas salar och gångar . Elever från Musikkonservatoriet i Falun erbjuder två föreställningar som garanterat ger ett minne för livet.

- Det är roligt att kunna erbjuda Faluborna  ett traditionellt luciafirande  i en så spännande och unik miljö som Falu Gruva är. Vi tycker att det är viktigt att inte bara ordna aktiviteter för turister utan att även arrangera evenemang för lokalbefolkningen, säger Katarina Westfeldt, kommunikations- och evenemangsansvarig vid Falu Gruva.

Som en del av Världsarvet Falun anses Falu Gruva så värdefullt att det  är en  angelägenhet för hela mänskligheten. Detta ställer stora krav på förvaltandet i form av vård, bevarande och skydd, men det är också viktigt att visa upp och förmedla de fantastiska miljöer som idag finns på Världsarvslistan.

När?

Den 13 december 2014 klockan 10:30 samt 12:00

Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.