Bild
Nästa artikel

Restips: Mantorp Park

ÖSTERGÖTLAND

Sommarens stora bilfest arrangeras på legendariska Mantorp Park veckoslutet 1-3 augusti. Dagarna fylls med action från början till slut genom Brackets Nats, Bilsport Action Meet och Bilsport Classic Summer Meet. En helg med tre olika evenemang!

Motorhelgen startar redan fredagen den 1 augusti med Brackets Nats #52, ett renodlat strippen-evenemang, där alla fordon är välkomna att testa 402 meter rakt fram. Arrangör är den lokala klubben SHRA Mantorp tillsammans med Mantorp Park.

Lördagen den 2 augusti arrangeras actionfyllda Bilsport Action Meet. Det blir utställning med jurybedömning och priser som bland annat ”Årets Bygge” och i klassiska ”Pariskurvan” arrangeras RS-bana. Den stora publikmagneten för dagen är strippen-körningen, där förare tävlar med sina bilar i åtta olika klasser om att köra 402 meter så fort som möjligt.

Nytt för i år är Action Meets egna ”Gymkhana”! Här finns möjlighet att testa allt samtidigt, som drifting, banköring, förarskicklighet och goda manöverkunskaper. På den kombinerade banan, som erbjuder extremt snåla utrymmen, ska förarna framföra sina fordon på snabbast möjligaste tid. Lika mycket en förarutmaning som publiksport!

Helgen avslutas söndagen den 3 augusti med klassiska Bilsport Classic Summer Meet. En kombinerad bilutställning och strippenkörning, med fokus på amerikanska fordon. I depån finns även klubbparkering, hot-rod-avdelning och jurybedömning. Dagen blir en mötesplats för alla som gillar amerikanska bilar!

Räkna med en helhelg i bilhobbyns tecken. Bilar ställs ut eller tävlar mot varandra, entusiaster träffas och publik som bara njuter av stämningen!
Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.