Bild
Nästa artikel

Restips: O-ringen i Skåne

SKÅNE

50:e O-ringen, den klassiska orienteringstävlingen, avgörs den 19-25 juli i den östra delen av Skåne. 22 000 löpare och storpublik beräknas då komma för tolv dagars idrottsfest.

O-ringen lockar deltagare från hela världen som gör upp om medaljerna mellan den 19 och 25 juli. Världens största orienteringsäventyr avgörs i skånska marker, precis som när tävlingen en gång startade för 50 år sedan. Då deltog 156 löpare från Sverige och Danmark. Det här blir en folkfest för både deltagare, och publik som får se världseliten på nära håll. 

Årets fem etapper arrangeras i skogarna kring Vånga norr om Kristianstad, Friseboda söder om Yngsjö, Brösarp på Österlen och Ryssberget utanför Sölvesborg i Blekinge. Under invigningsdagen den 19 juli hålls en sprinttävling för eliten inne i centrala Kristianstad. Terrängen varierar från öppna och inbjudande strandhedar till kuperade områden och stora ek- och bokskogar. Fredagen den 25 juli koras vinnarna genom den avgörande etappen som går på Ravlundafältet på Österlen. Varje etapp innebär en ny utmaning och en ny upplevelse, som du kan se under terrängavsnitten.

Norra Åsum, ett par km söder om Kristianstad, är utsedd till årets O-Ringenstaden. Från O-Ringenstaden når du hela Österlen i söder, Åhus och underbara stränder i öster och skogar och sjöar i norr. Ett perfekt tillfälle att upptäcka den vackra skånska naturen. Men du behöver inte vänta till i sommar för att orientera dig hit till östra sidan av Skåne.

Var?

Norra Åsum ligger söder om Kristianstad efter E22 men det är inte säkert att du ska bege dig hit. Kolla in programmet!

GPS: N55°59'23", E14°09'10"

O-ringens hemsida hittar du här.

Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.