Bild
Nästa artikel

Restips: Ramslökens dag

VÄSTERGÖTLAND

Lördag 23 maj är det dags för ramslökens dag på Kinnekulle! Har du inte sett den i full blom tidigare ska du styra kosan dit i år och njuta av blomsterprakten och doften!

Det är under maj och juni som ramslöken blommar i överflöd på Kinnekulle och fyller hela nejden med sin doft. Det är inte för mycket att säga att ramslökens blomning  är vårens välkomstpresent för alla sinnen! Den förföriska doften paras med de vita stjärnformade blommorna som bildar en matta under de skirt gröna träden.

Ramslöken är en är sällsynt art eftersom den kräver kalkrik mark och Kinnekulle passar den perfekt. Särskilt vid Munkängarna på Kinnekulle blir det härligt vårvackert i det natursköna naturreservat där du dessutom hittar de flesta av Sveriges alla ädla lövträd. Parken består av vandringsstigar där man kan ge sig ut på långa utflykter. Vill du uppleva Ramslöken är det hit du ska bege dig.

Det är andra året som Ramslöken hyllas med sin egen dag. Det kommer att bli invigning i Munkängarna med bland annat hyllningstal av Leif Olsson, ramslökspromenad och provsmak, sedan fortsätter firandet runt om hos bygdens aktörer hela dagen.
Var?

Från väg 44 mellan Lidköping och Götene, sväng av mot Hällekis i Källby. Passera förbi, Blomberg, Västerplan, Medelplana. Omkríng 2 km efter Medelplana sväng vänster mot Munkängarna.

GPS: N58º 36' 33", E13º 22' 43"

Här hittar du en näraliggande camping.

Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.