Bild
Nästa artikel

Restips: Riksettans veteranrally

SMÅLAND

För 13:e året i rad går veteranfordonsrallyt längs turistväg Riksettan. Riksettanrallyt bjuder på en imponerande bilkortege med äldre och nyare fordon. Den 29:e maj kl. 13.30 är det dags för årets upplaga med målgång i Huskvarna Folkets Park där Bosse Bildoktorn är konferencier.

Det är fem kommuner i Småland som turas om att arrangera rallyt. I år är det första gången som Jönköpings kommun, Huskvarna Folkets Park samt Vätterbygdens Veteranbilklubb arrangerar rallyt.  Det har blivit ett stort rally med ca 500 deltagande fordon de senaste åren. Start sker i år från Örkelljunga i söder från Jännaholm via Markaryd, Ljungby, Lagan, Värnamo och Skillingaryd. Målgången sker i Jönköpings kommun, Huskvarna Folkets Park.

- Det är roligt att Riksettanrallyt äntligen har kommit till Jönköping. Den rätta platsen för evenemanget är Huskvarna Folkets Park med sin erfarenhet av att regelrätt jobba med bilträffar, säger Calle Tollen, Destination Jönköping.

Veteranbilarna anländer till Huskvarna Folkets Park kl. 13.30. Det erbjuds underhållning, mat och dryck vid målgången. Kl. 15.00 är det prisutdelning och ingen mindre än Bosse Bildoktorn är konferencier. Ta med familjen och vänner och kom gärna i klädsel från 30-60 talet.

Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.