Bild
Nästa artikel

Restips: Skaraborgs mästerkock

VÄSTERGÖTLAND

För tredje året i rad arrangeras matmarknaden på Läckö Slott och i år går den av stapeln den 5 juli. Leif Mannerström korar ”Skaraborgs mästerkock” och 20 matproducenter från Skaraborg dukar upp sina delikatesser. Årets nyhet är ”Läckös lilla mästerkock” som också skall koras.

Kändiskocken Leif Mannerström kommer till Läckö Slott lördag 5 juli för att återigen kora ”Skaraborgs mästerkock”. De tävlande består i år av ”lokalprofiler” från tre Skaraborgskommuner, där Kenneth Holmström representerar Vara, Lena Holmstrand Krüger, Götene och Gunilla Davidsson, Lidköping. De duellerande kommer att få plocka till sig av ett, för dem, hemligt utbud av lokala råvaror och sedan under en timmas tid tillaga en huvudrätt för bedömning av Mannerström.

Nytt för i år är ”Läckös lilla mästerkock”. Barn mellan 8-12 år kan vara med och tävla om att bli ”Läckös lilla mästerkock”. Anmälan görs på plats mellan 10.00-10.30, kl. 10.45 är det uttagning genom lottning vilka 9 barn som är med och tävlar kl. 11.00.

- Man tävlar i det kalla köket med tävlingsmomenten som marängvispning och grönsakskunskap, alla tävlande barn får diplom och glass, berättar Katrin Ljungblom krögare Hvita Hjorten

Grynkorvens vänner presenterar Börje Brelid och Kenneth Holmström som underhåller med grynkorvssånger. Besökarna kan även inhandla delikatesser från 20 lokalproducenter från Skaraborg, med allt från saft, sylt, marmelad och honung till knäckebröd, grönsaker, ost och glass.

Det blir också en massa aktiviteter för hela familjen, bland annat vandring på slottet ”Med pigan från Trädgård till kök”, ”Prova på att meta” och utställningen ”Vem äter vem” på Naturum Vänerskärgården Victoriahuset, ponnyridning och mycket mer!

Var?

Läckö slott ligger norr om Lidköping på Kållandsö. Läckö slott är skyltat från väg 44 vid infarten till Lidköping.

Bara 200 meter från slottet finns en camping som även har quick-stop (gps koordinater 58°40,6 N 13°09,5 E) men även Lidköping är intressant och erbjuder ett flertal campingar.

Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.