Bild
Nästa artikel

Restips: Skokloster öppnar för säsongen

UPPLAND

Till påsk öppnar Skoklosters slott upp salongerna. Kan eller vill du inte åka till Skokloster i påsk kanske Barockfesten som öppnar på nationaldagen passar!

På skärtorsdagen, den 2 april, slås portarna upp för säsongen på Skoklosters slott. Och har öppet hela påsken tom annandagpåsk, kl 11-16. Därefter öppnar slottet igen den 1 maj och har denna månad öppet lördagar och söndagar plus 1 maj och Kristi himmelsfärdshelgen. Sommarmånaderna juni, juli och augusti öppet dagligen 11-17.

Säsongen inleds med årets tema "Barockfesten"* där det blir sång, choklad och visningar!
Det sägs att Carl Gustaf Wrangel var en av de första som introducerade chokladen i Sverige. Därför blir det besök av Chokladnomad på långfredagen och påsksöndagen. De visar och berättar hur man tempererar och gjuter choklad.

Upplev slottets praktfulla salar och salonger!
Gå antingen på egen hand i Wrangel- och Brahevåningarna, i interiörer med det yppersta av tidens konsthantverk, måleri, möbler och textilier.
Eller följ med på en guidad tur upp för trapporna till bland annat Wrangels rustkammare och den ofullbordade salen, den stora bankettsal som förblivit en byggarbetsplats sedan 1600-talet

Visningar i påsk 2 - 6 april
Det blir fyra svenska visningar och en engelsk visning.
11:15 svensk visning, 12:15 engelsk visning, 13:15 svensk visning 14:15 familjevisning
15:00 svensk visning

Caféet öppnar
Slottscaféet, beläget i slottet, bjuder på läcker och välsmakande förtäring, både måltider och smörgåsar, pajer och kakor.


*Barockfesten – en liten utställning om något storslaget, 6/6 -27/9
Föreställ er kanonernas timslånga mullrande salut, smattrande trumpetfanfarer som introducerar ännu en ny maträtt, skådespelare & narrar som rör sig lätt kring borden, osande stekar, griljerade svanar, söt konfekt, kryddat vin – ett myller av förnäma gäster. Det är barockfesten. Nu 300 år senare manar vi fram minnet av detta prunkande överflöd genom de föremål som finns kvar på Skoklosters slott.

Var?

Strax väster om Stockholm. Följ E18 mot Enköping, kör av vid Bålsta och följ väg 263. Skyltat sista biten. Från E4 svänger du av vid Knivsta.

GPS N59°42'11", E17°37'16"

Näraliggande camping hittar du här.

Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.