Bild
Nästa artikel

Restips: Skrämselmys i Kalmar

SMÅLAND

Följ med på en skrämmande tur genom sägnernas och skräckens Kalmar. Lyssna till spöklika berättelser ur Kalmars mörka historia och smaka på Skägg-Eriks hemliga dryck som serveras i 1600-talsmiljö i skenet av tända marschaller.

Under Allhelgonahelgen, fredag den 31 oktober 2014, har Kalmar slott utökat samarbetet med Triangelteatern i Kalmar och erbjuder extra kusliga mörkervandringar på tema Farliga rackare och elaka spöken. Programmet är en del i kulturfestivalen Ljus på Kultur.

Vandringen går genom mörka gränder och bastioner och längs vägen dramatiseras berättelser och tragiska människoöden av elever på Triangelteatern.  

Änkefru Burmeister som bodde i Domprostgården på 1600-talet och slutade sina dagar så tragiskt, flickorna som smittades när pesten kom till Kalmar på 1700-talet och sjörået med sitt kluckande skratt är några av gestalterna som du möter i mörkret.

I samarbete med restaurang Källaren Kronan i Kalmar erbjuds en specialkomponerad meny med Änkefru Burmeisters läckra svampsoppa, Rackarens blodiga biff och Havsfruns heta glass. Restaurangen ligger i ett av Kalmars äldsta stenhus från 1660-talet och maten serveras i källarvalven där det sägs att det spökar.

Mer information och bokning: www.visitkalmaroland.com

Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.