Nästa artikel
Restips: Tyresö medeltidsdagar
STOCKHOLM

Restips: Tyresö medeltidsdagar

Publicerad 10 maj 2014 (uppdaterad 1 november 2019)
Den 24-25 maj 2014 mellan 11 och 17 är det dags igen för en upplevelserik familjehelg med tornerspel, medeltida marknad och spektakel.

Strosa runt i den medeltida byn och se hantverkare och knallar i tidstypiska dräkter. På marknaden finns allehanda varor och äkta hantverk till försäljning: bröd, godis, korv, silver, läder, bärnstenssmycken, rustningar, medeltidsinspirerade kläder, knivar, pilbågar, lyktor, trummor, pälsmössor med mera.

Missa inte det spännande tornerspelet klockan 14.00! De tappra riddarna är utrustade med smidda svärd, skarpa lansar och vapensköldar och kämpar tillsammans med sina kraftfulla och frustande hästar. Det är en mäktig syn när riddarlagen galopperar in över området!

På området finns många roliga aktiviteter för barnen: rid på trähästen Lisa, prova hur det känns att ha en riktig riddarrustning på dig, testa på armborst- och pilbågsskytte eller kniv- och yxkastning, få en överraskande ansiktsmålning eller måla ditt eget svärd. Blir du hungrig kan du smörja kråset på krogen, eller dricka något svalkande under äppelträden i caféet. Men se upp - hetlevrade tempelriddare, tokiga gycklare och annat löst folk härjar på området!

Var och när?
Den 24-25 maj 2014 klockan 11.00-17.00

Evenemanget hålls vid Lilla Tyresö som ligger nära Tyresö slott och kyrka.

Arrangörens hemsida hittar du här.

Det finns många campingar i Tyresö men Flaten camping bedöms av många som trevlig och deras hemsida hittar du här.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.