Bild
Nästa artikel
Restips: Tyresö slottsdag

Restips: Tyresö slottsdag

SÖDERMANLAND

Nordiska museet inleder sommarsäsongen på Tyresö slott med en slottsdag den 30 maj. Då blir det guidade visningar och Bellman-musik.

Tyresö slott ligger naturskönt längst in i Kalvfjärden och byggdes på 1630-talet. På 1770-talet moderniserades det och Tyresö slott visar idag en nationalromantisk slottsmiljö från sekelskiftet 1900 med engelsk park. Dess siste ägare, markis Claes Lagergren, testamenterade slottet till Nordiska museet 1930.

Slottet håller öppet under sommaren för besök på egen hand med audioguide lördagar och söndagar 6/6–30/8 kl 13-17. Under Tyresö slottsdag den 30 maj blir det guidade visningar i slottet och parken. I musiksalen spelar och sjunger Bengt Jonshult sånger med anknytning till Tyresö av Carl Michael Bellman. 

I närheten finns bistro och två caféer som erbjuder något att äta och dricka dagligen under sommaren.

Biljetter säljs på plats, 100 kr/vuxen, 0-18 år fri entré. Länk till fullständigt program för Tyresö slottsdag 30/5 i faktarutan.

Var?

Tyresö ligger sydost om Stockholm. Först gäller väg 73 (Stockholm-Nynäshamn) och du svänger av mot Tyresö på väg 229.

GPS: N59°14'08", E18°18'16"

Fullständigt program för Tyresö slottsdag 30/5:
http://www.nordiskamuseet.se/kalendarium/tyreso-slottsdag

Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.