Bild
Nästa artikel

Restips: Växthusvår

ÖREBRO

Lördag 1 mars öppnar Örebro Stadsträdgården för säsongen där vårens första lökväxter blommar. Det är en fröjd för ögat och en lisa för själen att få njuta av vårens ankomst, även om den sker inomhus tills vidare.

Örebro Stadsträdgård hälsar alla välkomna till årets lökutställning där de bjuder på de allra flesta av vårens tidiga lökväxter som exempelvis krokusar, scilla, vårlök, tulpaner och påskliljor.

– Vi vill med utställningen erbjuda alla en möjlighet att redan nu känna av våren. När våren väl kommer så kan alla få ytterligare en upplevelse, en tulpanfestival med olika matchande färger, säger Lars-Erik Krafve, stadsträdgårdsmästare.

Lökutställningen pågår under mars månad med start lördagen den 1 mars och har öppet alla dagar mellan 11 och 16. Det brukar vara många som vill få en försmak av våren och njuta av blommorna, att helt enkelt få uppleva lite vårkänslor. Samtidigt öppnar Stadsträdgårdens café och restaurang för säsongen och lockar med stenugnsbakat bröd av lokalproducerade råvaror.

Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.