Bild
Nästa artikel

Restips: Wapnö Julmässa

HALLAND

Wapnö har en fascinerande historia och har sedan 1300-talet varit ett av de främsta godsen i landet. Den 20-23 november 2014 har du möjlighet att uppleva miljön kryddad med Wapnös stora julmässa.

När du närmar dig det härliga gamla spannmålsmagasinet, Hallands största korsvirkeshus, känner du hur dofterna av den traditionella julmarknaden ligger över Wapnös häftiga miljö. Glöggdoft och enedoft paras med sorlet från de totalt under de fyra dagarna cirka 20000 besökarna som vandrar runt bland ungefär 150 utställare och njuter av den tidiga julmarknadens alla fröjder. Wapnö julmäsa är stor och rankas som västkustens största julmässa.

Hela området är fyllt av hantverkare av alla de slag. Här är gårdsföretag och småskaliga tillverkare av mat, eneslöjd, keramik, silversmide, handstöpta ljus, svepaskar, textilt hantverk och en mångfald av Sveriges bästa hantverkare. I gården fylls matbodarna med julens alla delikatesser. Här hittar du småskaligt producerad mat av olika slag som julgodis, stenugnsbakat bröd, goda sylter och safter, småländsk chark och lutfisk. I Slottet serveras hembakade kakor, julgröt och skinksmörgås, nygräddade Wapnövåfflor, varm choklad med Wapnögrädde, lussekatt och pepparkaka. 

Wapnö är en av landets största och mest intressanta gårdar vars ladugård rymmer 1 400 kalvar och kor. Här finns ett eget mejeri som erbjuder provsmakning av gårdens egna produkter och du får nöjlighet att se hur verksamheten går till.

I det stämningsfyllda slottet serveras en gulasch på gårdens eget nötkött, julgröt, julkakor, nygräddade Wapnövåfflor och varm choklad.

Entré: 80 kr. Barn under 12 år fri entré.
Fri parkering.

Som kuriosa kan nämnas att Husbilsklubben höll ett större möte här i somras.

Var?

Strax norr om Halmstad, väster om E6/E20

GPS: N56°42'51", E12°50'24"

Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.