Bild
Nästa artikel

Restips: Örnsafari i Kristianstad Vattenrike

SKÅNE

Följ med på ett spännande äventyr i Kristianstad Vattenrike. Du får se och räkna några av de häftigaste rovfåglarna vi har i Sverige guidad av den kunnige landskapsvetaren Jan Olsson.

Nordic Travel, Skånes officiella arrangör, står för bokningen och texten på sidan.

Vi beger oss med båt ut i Biosfärområdet Kristianstad- Vattenrikes mest örnintensiva delar. Härifrån kan vi uppleva vinterns karga och tuffa fågelliv från ett helt annat perspektiv än vad vi kanske är vana vid.
Senaste vintrarnas örnräkningar har visat att mellan 150 till 200 olika individer örnar vistats i området, inte samtidigt (cirka 70 – 80) men väl under perioden december till början av mars.
Havsörnen är den vanligaste av örnarna.

Vi förflyttar oss med båt genom delar alternativt hela det centrala vattenområdet, från norr till söder, drygt 30 km, maskerar hela båten längs vissa högintressanta stråk där oftast flera örnar kan förväntas hålla till.

Varma kläder rekommenderas och det finns också möjlighet att hyra ett komplett värmeställ. Fika och kan också förbokas.

Välkomna!

Här hittar du hemsida och bokning. Även Blekinge har detta på sin hemsida.
Var?

Söder om Hammarsjön som ligger söder om Kristianstad. Safarin startar vid Kavrö bro som ligger mellan Kristianstad och Åhus längs Flötövägen.
Se karta på bokningssidan.

 Restips: Örnsafari i Kristianstad Vattenrike

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.