Bild
Nästa artikel

Sagolandet Tomteland öppnar i midsommar

DALARNA

Den som trodde att tomten lever upp bara på julafton bör ta sig till Sagolandet Tomteland i Mora i sommar. Där bjuds på en värld full av sagor, fantasi, trolldom och magi.

Sagolandet Tomteland må leva upp till jul, men under sommaren är det fest varje dag. Förutom musikalteatern Draksvärdet är det fullt ös på olika håll. Den folkkäre älgen och seriefiguren Hälge bjuder in till sitt eget krypin i Hälgeland, nissarna välkomnar till skogspromenad bland älvor och troll och världens knasigaste häxa bjuder på häxrock. När det börjar kurra i magen finns Restaurangen i Storstugan, Grillboden på torget och Tomtemors Glasseria uppe på höjden.

En av sommarens höjdpunkter på Sagolandet Tomteland är de särskilda temahelger, då de unga besökarna kan gå ”all in” och komma till parken i olika utklädnader. Varje helg har ett särskilt tema och Nicklas Lind, anläggningschef på Sagolandet Tomteland, säger att temahelgerna tillhör parkens mest uppskattade tillställningar.

– Förklädnaden gör ofta att våra yngsta gäster släpper loss ordentligt, säger Nicklas Lind.
 

Här är sommarens temahelger 2015 på Sagolandet Tomteland:

20-21 juni Cirkushelgen

27-28 juni Trollhelgen

4-5 juli Djurhelgen

11-12 juli Kungliga helgen

18-19 juli Älva- och alvhelgen

25-26 juli Pirathelgen

1-2 aug Häxa-, fé- och trollkarlshelgen

8-9 aug Avslutningshelg med valfritt tema

Läs mer på tomteland.se.

Boende

Sagolandet Tomteland ligger öster om E45 / 26 vid Sollerön.

GPS: N60°52'46", E14°31'04"

Här hittar du förslag på boenden i närheten.

Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.