Nästa artikel
Säker dans kring granen i Skånes Djurpark
SKÅNE

Säker dans kring granen i Skånes Djurpark

Publicerad 4 december 2020
Julen i Skånes Djurpark är en omtyckt tradition där dans runt runt den stora granen vanligtvis hör till julfirandet men istället för en stor julgran finns i år 50 granar i en "danshage" intill Fåret Shaun Land. Detta är en av flera åtgärder för ett tryggt besök under Djurens Jul.

Under helgen som gick var det premiär för Djurens Jul i Skånes Djurpark. Precis som under sommar- och höstsäsongen har parken arbetat hårt med att skapa en trygg upplevelse för julens gäster.

– Tack vare att vår upplevelse är hundra procent utomhus och att våra gäster kan sprida ut sig över flera hundratusentals kvadratmeter kan vi hålla öppet. Vi är måna om att det ska vara ett tryggt och säkert besök för den som väljer att komma, säger Glenn André Viste Bøe, VD på Skånes Djurpark.

För att säkra en trygg upplevelse för julens gäster har flera åtgärder införts. Antalet gäster per dag begränsas och alla som bokat biljett får en ankomsttid för att sprida ut besökarna. Väl inne i parken finns personal på plats för att hjälpa gästerna att hålla säkert avstånd till andra sällskap, handspritstationer och säkerhetsinformation finns utplacerat och särskilda kösystem förhindrar folksamling. 

– Vi har fått oerhört fin feedback från de som besökte oss under premiärhelgen. Det känns fint att få bekräftelse på att allt det vi gör faktiskt skapar trygghet hos våra gäster, säger Glenn André.

Även om Djurens Jul-firandet blir annorlunda mot tidigare år väntar en fin julstämning i parken. Julgranar, halmbalar och juleljus pryder den stora parken, djuren väntar ivrigt på julklappsutdelning och lägereldarna sprakar i väntan på familjer som längtar efter glögg och grillade skumtomtar. Tomten har dessutom fått ett nytillskott i renflocken: renvajan Kristall flyttade nyligen till parken. Under Djurens Jul kan den som kommer till parken träffa henne och de andra renarna. 

Djurens Jul pågår fredag-söndag t.o.m. den 20 december. Mer information finns på www.skanesdjurpark.se.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.