Bild
Nästa artikel
Sälsafari i Roslagens skärgård

Sälsafari i Roslagens skärgård

UPPLAND

Under våren och sommaren 2019 anordnas ett flertal spännande safariresor i Roslagens fantastiska skärgård med möjlighet att komma nära sälarna i deras naturliga miljö. 

I Åsättra hamn på Ljusterö ligger båten Fagerudd med skeppare Stefan Ljungberg redo för att ta med besökarna på en unik skärgårdstur. Turen går genom innerskärgård, mellanskärgård och ytterskärgård och erbjuder en unik naturupplevelse bland allt från större öar med jordbruk, butiker, krogar och historia till ytterskärgårdens stillsamma öar med kala klippor.

Resan går till Skälgrundet, som av många skärgårdsbor kallas Sälgrundet, där sälarna ofta samlas för en stunds lek eller vila på klipporna. Denna del av skärgården erbjuder också ett rikt fågelliv och ofta visar havsörnarna upp sig under turen. 

Turerna anordnas utvalda lördagar och söndagar från 27 april till 15 juni och tar 4,5 timmar. Lördagen den 29 juni anordnas en längre tur där lunch ingår på skärgårdsön Ingmarsö. 

Här kan du se datum för turerna och boka din resa.

Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.