Bild
Nästa artikel
Samlarbil2017 – samlarbilsmässan i Örebro

Samlarbil2017 – samlarbilsmässan i Örebro

NÄRKE

Den 25 mars 2017 är det återigen dags för mässan Samlarbil2017, ett Eldorado för alla som gillar bilhistoria. I år är temat "Från vrak till pärla".

Arrangörer är tidningarna Gran Turismo, Klassiker och Moped. Temat är ”Från vrak till pärla” där allt från vackra ladufynd via pågående renoveringar till färdiga bilar kommer att ställas ut, både superrenoveringar och orörda originalbilar. I verkstaden mitt i hallen kommer du att kunna följa intressanta projekt som växer fram under helgen. 

Saab mot Volvo – specialutställning! Den eviga duellen mellan bilföretagen som borde ha varit bästa vänner, på Samlarbil2017 ställs de mot varandra. De första, de trendiga, de sportiga och prototyperna som aldrig blev av! 

Beach 2017 – strandraggarna! Mässan har samlat ihop gräddan av strandbilar som Mini Moke, Citroën Mehari, Renault R.

Italienska rallyhjältar! En äkta Lancia Stratos Stradale och två mycket välbyggda replikor av Fiat 131 Abarth och Lancia 037 – vilken fartfest! 

Årets Klassiker – Volkswagen Karmann-Ghia Coupé! Smakfullt trimmad i tidsenlig stil. Kolla in bilen som Klassikers läsare röstade fram till Årets Klassiker! 

Morfar – en Peugeot 403 med en gedigen familjehistoria. Möt Klassikers mekexpert Julle och hans fantastiska Peugeot! 

Projekt 93 – så långt har Claes Johansson kommit med sin Saab 93! 

Tidningen Moped bjuder på en fantastisk mopedkavalkad, dessutom är det final i tidningens byggartävling Årets Kustomizer! 

Nerikes Fordonshistoriker bjuder på en stor utställning med lokala bilar och motorcyklar – missa inte det! 

I garaget under huvudhallen satsar mässan på en stor reservdels- och kuriosamarknad, där du dessutom kommer att kunna hitta bilar till salu. Det är delvis olika säljare på lördag och söndag så utbudet fylls på och varieras!
Viktigt att veta om mässan

Var:
Mässan hålls på Conventum, Fabriksgatan 26-28, Örebro.
Deras hemsida hittar du här.

Öppettider:
Lördag 25 mars mellan 09.00 och 19.00
Söndag 26 mars mellan 09.00 och 17.00

Förköp: 
Unvik köerna, och samma pris som i kassorna. 
Köp endags- eller helgbiljett för 170 respektive 250 kronor.

Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.