Nästa artikel
Sista chansen för Vätternrundan 300 km
GÖTALAND

Sista chansen för Vätternrundan 300 km

Publicerad 26 oktober 2017
Idag klockan 10.00 är sista chansen för anmälan till Vätternrundan. Där kan du även anmäla dig till MTB-Vättern 25 km/50 km, Tjejvättern 100 km och Halvvättern 150 km. Anmälan till 100 kilometersloppet öppnar den 15 januari.
På onsdagskvällen öppnade anmälan till Vätternrundan 300 km. Och trycket efter en plats i världens största motionslopp på cykel var stort. Efter en minut var över 80 procent av platserna bokade.

För den som funderar på att genomföra sitt livs utmaning finns det dock fortfarande några platser kvar i Vätternrundan 300 km. Att loppet inte fylldes direkt, som förra året, är inget som oroar Gunilla Brynell-Johansson, vd för Vätternrundan.

- Vårt mål är inte att ha ett fulltecknat lopp inom några minuter. Vår ambition är att så många som möjligt får möjlighet att cykla vårt fantastiska lopp. Att anmälningsförfarandet inte är lika hetsigt kan dessutom innebära att fler av dem som anmäler sig också kommer till start.

- Vi märker att människors beteende ändras, man väntar längre med att anmäla sig i dag. Och det måste vi anpassa oss till, säger Gunilla Brynell-Johansson. Att saker har varit på ett visst sätt tidigare betyder inte att det alltid kommer att vara så.

Cykling är en populär motionsform som växer och breddas. Fler och fler motionärer väljer att cykla, också i nya former.

- Vi vill ge fler möjligheten att cykla något av våra lopp under Cykelveckan. Därför har exempelvis MTB-Vättern återkommit och det loppet har gått från 600 till 2000 startplatser på två år, säger Gunilla Brynell-Johansson. 

- En nyhet är också att vi startar ett kortare landsvägslopp på 100 kilometer för både män och kvinnor. Loppet är även öppet för elcyklar, ett led i att sänka tröskeln och göra våra lopp mer tillgängliga för alla.

På torsdag klockan 10.00 öppnar anmälan för de återstående platserna till Vätternrundan 300 kilometer på Mina Sidor på vatternrundan.se. Där kan du även anmäla dig till MTB-Vättern 25 km/50 km, Tjejvättern 100 km och Halvvättern 150 km. Anmälan till 100 kilometersloppet öppnar den 15 januari.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.