Nästa artikel
Skagens Vinterbadarfestival bjuder in till dopp
DANMARK

Skagens Vinterbadarfestival bjuder in till dopp

Publicerad 31 oktober 2018 (uppdaterad 2 november 2019)
Trodde du att badsäsongen led mot sitt slut är det dags att ompröva detta och boka in den 24-27 januari då Skagens Vinterbadarfestival hålls. Den årliga festivalen bjuder in till dopp i Skagens magiska landskap.

Att ta sig ett dopp i havet trots snö och minusgrader har blivit populärt. För åttonde året arrangeras Skagens Vinterbadarfestival och intresset är rekordstort. Den 24-27 januari kommer cirka 300 festivaldeltagare kasta sig ut i Skagens iskalla vatten.

Skagens Vinterbadarfestival startade 2012 som Danmarks första och enda festival för vinterbadar-entusiaster. För många vinterbadare har det blivit en tradition att ta sig till Skagen, Danmarks nordligaste punkt, för att träffa andra vinterbadar-entusiaster under januari. Festivalen har under åren utvecklats och är nu ett evenemang där entusiasterna får dela även andra spännande upplevelser under trevliga former och gemenskap

Arrangörerna bakom festivalen, Skagen Vinterbaderklub Isbryderna (Isbrytarna på svenska), anser att den sociala biten kring vinterbadande är viktig och har därför bestämt att sätta en gräns på 300 deltagare. Från och med torsdag 1 november kan man anmäla sig till Skagens Vinterbadarfestival och arrangörerna förväntar sig att arrangemanget blir fullbokat inom 24 timmar.

– Vi är glatt överraskade över det stora intresset för festivalen och det blir en tuff kamp om platserna, säger Mette Hurst, ordförande hos Isbryderna.

– Om det blir aktuellt kommer vi att upprätta en väntelista. För oss som arrangörer är värdskapet och den trevliga gemenskapen viktig. Vi vill försäkra oss om att alla deltagarna får en härlig upplevelse. Det är många som deltar år efter år på festivalen och för oss känns det nästan som att få familj och vänner på besök.

Skagens Vinterbadarfestival arrangeras av Skagen Vinterbaderklubben Isbryderne i samarbete med Turisthus Nord. Vinterbadarfestivalen äger rum 24-27 januari 2019.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.