Preparering av underbacken inför premiären 28 oktober

Nästa artikel
Skidpremiären på Lugnet, i år med backhoppning
DALARNA

Skidpremiären på Lugnet, i år med backhoppning

Publicerad 24 oktober 2017

Preparering av underbacken inför premiären 28 oktober

Helgens rekordtidiga skidpremiär på Lugnet har blivit omtalad i stora delar av skidvärlden. Att erbjuda snö redan den 27 oktober imponerar på många.

Nordic Snow Premiere ska ses som ett av Svenska skidspelens nya viktiga verksamhetsområden för att bredda verksamheten inför framtiden.

– Förra årets satsning på tidig skidåkning i Falun blev mycket uppskattat och gick bra ekonomiskt. Därför är det med stor glädje som vi nu kan presentera en uppföljning, som både innebär att det nu blir regelbunden backhoppning i Falun kombinerat med längdskidåkning. Jag tror även att vi kommer att kunna erbjuda en något längre skidslinga jämfört med samma tid förra året, säger Jonas Boström, verksamhetsansvarig på Lugnet.

– Vi är mycket glada över att vår vision, om en attraktiv skidpremiär i Falun, blivit verklighet. Speciellt eftersom detta innebär att backhoppningen får ett lyft i Falun och Sverige. Det gynnar också Holmens IF, säger Jimmy Birklin, vd i Svenska skidspelen. 

Han fortsätter: 

– Jag tror vi i Falun är först i Europa med att den här säsongen erbjuda backhoppning på riktig snö. Eftersom varje backhoppare köper dagkort, samtidigt som de sover och äter i Falun, innebär det även intäkter till kommunen, Holmens IF och skidspelen samt ett turistekonomiskt tillskott till företagen i Falun.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.