Bild
Nästa artikel
Skokloster inviger slottsateljé

Skokloster inviger slottsateljé

UPPLAND

Skoklosters slott fortsätter att utvecklas och den 13 maj är det dags för invigning av Slottsateljén. Dessutom är barockslottet ett av de finaste i Sverige och absolut värt ett besök.

Lördagen 13 maj är det premiär för slottets nya familjerum Slottsateljén! Barn och vuxna kan tillsammans utforska barockens praktfulla slottsliv i vårt nya tornrum för lek och kreativt skapande.

Där finns dockskåpet med Wrangel i miniatyr, en station för klädprovning, slottskök och spännande böcker.  Dagen till ära anordnas också  familjevisningar, slottssafari och barnteater.

Dessutom kan man smaka på en av världens mest berömda målningar: Vertumnus. Fruktdrinkar serveras inspirerade av Arcimboldos porträtt av kejsaren Rudolph II och är skapade av kocksystrarna Brydling.
Var?

Strax väster om Stockholm. Följ E18 mot Enköping, kör av vid Bålsta och följ väg 263. Skyltat sista biten. Från E4 svänger du av vid Knivsta.

GPS N59°42'11", E17°37'16"

Näraliggande camping hittar du här.

Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.