Nästa artikel
Skördefest på Tjolöholms Slott 17-19 september
HALLAND

Skördefest på Tjolöholms Slott 17-19 september

Publicerad 26 augusti 2021
Närproducerade delikatesser, kalvsafari och äpplekakstävling är smakprov på något av allt som händer på skördefesten den 17 till 19 september. Förra året blev evenemanget inställd på grund av coronapandemin men nu är det åter möjligt att anordna den, om än med vissa ändringar för att motverka trängsel.

I år samlas matproducenter från både Halland och Västra Götaland för att sälja närproducerade delikatesser, ettdera att äta på plats eller för att ta med hem. Även olika hantverkare visar hur de arbetar med och förädlar naturens produkter.

Ett spännande inslag är ett kalvsafari där besökarna kan träffa lokala bönder och hälsa på olika lantgårdsdjur, sjunga tillsammans med Tjolöholms dräng, gå tipspromenad och åka häst och vagn runt godset. De yngre besökarna kan provsitta lantbruksmaskiner, leka i Tjolöholms lekby, köra tramptraktorer och mycket annat.

– Den som älskar att baka får sin chans att när det blir äppelkakstävling. Alla är välkomna att ställa upp i tävlingen som sker söndag den 19 september, då bästa smak och utseende belönas med fina priser. Alla som ställer upp får dessutom fri entré till skördefesten, berättar David Dagemark, eventansvarig på Tjolöholms Slott.

ÖPPETTIDER OCH PRISER

17-19 september, öppet fredag kl 12-17, lördag-söndag kl 10-17. Entré fredag 100 kr, lördag-söndag 120 kr, barn 3-14 år 60 kr, barn 0-2 år gratis.

Mer information om skördefesten hittar du på tjoloholm.se/aktuellt/skordefest.
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.