Skördetid i Halland är två månaders matfest! Kombinationen av salta sensommardopp, matfester och fantastiska råvaror kan bli en skön uppladdning inför hösten.

Nästa artikel
Skördetid i Halland, två månaders matfest
HALLAND

Skördetid i Halland, två månaders matfest

Publicerad 21 augusti 2019 (uppdaterad 21 augusti 2019)

Skördetid i Halland är två månaders matfest! Kombinationen av salta sensommardopp, matfester och fantastiska råvaror kan bli en skön uppladdning inför hösten.

Mellan 17 augusti och 6 oktober bjuder Halland in till landets längsta och mesta matfest, Skördetid i Halland. Det blir matmarknader, restaurangupplevelser, skördefester och mycket mer i härlig halländsk sensommarmiljö.

Redan förra året lanserades Skördetid i Halland som är en satsning för att lyfta upp och bjuda in till den mängd av matrelaterade aktiviteter som sker från augusti till oktober i Halland. I år är utbudet större än någonsin och erbjuder ett smörgåsbord av härliga upplevelser för den matintresserade. Den nästan två månader långa skördefesten ska locka till besök oavsett om du är vinentusiast och vill gå på vinprovning på Ästad Vingård med mat i toppklass eller hellre vill koppla av på en bohemisk matmarknad på Strömma Farmlodge med countrymusik och gör-det-självkänsla.

– I år kommer Halland verkligen bjuda upp till matfest i nästan två månader. Vi är superstolta över att så många fantastiska mathantverkare, kockar, bönder och entusiaster har engagerat sig i att visa vad Halland har att erbjuda, säger Mia Lachmann, projektledare för Skördetid i Halland.

Tre personer kommer att sticka ut lite extra och verka som ambassadörer för festperioden, Nashville-entusiasten och entreprenören Marina Evertsson på Strömma Farmlodge, matkreatören Lisa Lemke på Prostens Pizza och trädgårdsmästaren John Taylor på Tjolöholms slott. De är ansvariga för varsitt större evenemang under perioden.

– Det bästa med Skördetid i Halland är att Halland har en sådan mångfald på en liten geografisk yta. Det gör det lätt att ta sig till alla de här fantastiska evenemangen och aktiviteterna, säger Lisa Lemke.

Det är inte bara maten som lockar i Halland vid skördetider. Här varar sensommaren lite längre än i exempelvis Stockholm och Mälardalen och kombinationen av salta sensommardopp, surf, matfester och fantastiska råvaror kan bli en skön uppladdning inför hösten.

– Vi har en fantastisk säsong framför oss, kanske är det till och med den bästa för att uppleva den spännande maten och den sköna livsstilen i Halland. Två månader av sensommarfest – otroligt häftigt! säger Marina Evertsson.

För mer information och tips på allt som sker under Skördetid i Halland 17/8 till 6/10, gå in på:
www.visithalland.com/skordetid-i-halland
eller besök Facebook:
www.facebook.com/SkordetidIHalland

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.