Bild
Nästa artikel
SM i matlagning utomhus

SM i matlagning utomhus

HALLAND

Den 29 juni avgörs en av deltävlingarna i SM i utomhusmatlagning på Skrea strand i Falkenberg. Förutom att se de tävlade svettas vid grytorna kan man träffa vildmarksexperter, få massor av tips och så klart äta gott från det lokala skafferiet.

Det här är tävlingen där matlagningsintresserade får sätta sina kunskaper på prov när de ställs inför en utmaning utöver det vanliga. I Falkenberg kommer tävlingen bli ett evenemang värt att besöka. Alex Bennheden kommer vara konferencier och lotsa publiken bland muurikkor och trangiakök.

– Det kommer bjudas på underhållning och in-action matlagning när lagen på tid ska tillaga en trerätters måltid över öppen eld. Lagen får bara använda en förutbestämd råvarukorg, såklart fylld med råvaror från Falkenbergs Skafferi, säger Susanne Thorsson, projektledare på Destination Falkenberg.

Det är inte bara lag från närområdet som tävlar även om det finns några falkenbergare bland deltagarna. Som team Skärselden med Marcus Nordgren från Prostens och Skrea Matbruk i spetsen och team Rogers Gäng som är ett gäng glada amatörer från Falkenberg.

Tävlingen genomförs på Skrea strands norra del. Det kommer bjudas på ett gäng kringaktiviteter som gör det extra kul att besöka tävlingen.

  • Scouterna kommer visa hur man bygger ett vindskydd, gör upp eld, knyter knopar och hur man gör godis på stormkök.
  • Författarna till boken “Lägereldens mat”, Juha Rankingen och Alf Andersson samt fotografen Jonas Gerdle, är på plats. De är experter på vildmarksliv och kommer visa hur man lagar mat över öppen eld, bjuda på provsmakning och andra smarta tips.
  • Det blir även servering och matmarknad med medlemmar ur Falkenbergs Skafferi.

– Mat ligger oss varmt om hjärtat och Falkenberg har massor av möjligheter till friluftsliv så det här är en perfekt kombination. Vi gör det till ett event för hela familjen där tanken är att bjuda på inspiration och tips för att vilja pröva på själv, säger Susanne Thorsson.

Dessutom pågår Skrea Beach Cup, en bechvolleytävling med ungdomar från hela Sverige, samtidigt så det här blir en ovanligt händelserik dag på stranden.

Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.