Nästa artikel
SM i utomhusmatlagning i Fegen
HALLAND

SM i utomhusmatlagning i Fegen

Publicerad 9 augusti 2021 (uppdaterad 9 augusti 2021)
Den 15 augusti avgörs en av deltävlingarna i SM i utomhusmatlagning i Fegen. Samtidigt arrangeras en friluftsdag på området med möjlighet att testa på olika aktiviteter.

SM i utomhusmatlagning har sex deltävlingar på olika orter i Sverige och en final som går av stapeln i maj 2022 på Billingen i Skövde men Falkenbergs deltävling i SM i utomhusmatlagning kommer att ge matlagningsintresserade en utmaning utöver det vanliga. Alex Bennheden är konferencier och kommer lotsa publiken bland muurikkor och trangiakök. Smakprover utlovas till publiken.

– Det kommer bjudas på underhållning och in-action matlagning när lagen på tid ska tillaga en trerätters måltid över öppen eld. Med relativt enkla medel ska de på bästa vis skapa kulinariska mästerverk av närproducerade råvaror, såklart hämtade ur Falkenbergs Skafferi, säger Johan Bengtsson, projektledare på Destination Falkenberg. 

Det är både tillresta och lokala förmågor som ställer upp i en härlig blandning i totalt fem tävlande lag. Vinnaren i deltävlingen utses av en jury av lokala smakkännare. 

– Smaken väger såklart tungt, men vi tittar också på saker som svinn, lagens förmåga att samarbeta och hygien, säger Sven-Erik Larsson som är tävlingsledare och en av eldsjälarna bakom tävlingen som startades 2016. 

Som kanske bekant är 2021 friluftslivets år och projektet "Luften är fri" är ett nationellt samverkansprojekt som syftar till att få fler människor att prova friluftsliv och öka medvetenheten om friluftslivets värden och allemansrätten. I samband med detta ordnas en friluftsdag i Fegen där en gratis kommer att få testa på olika aktiviteter men också få med sig tips och trix för ett smart och säkert friluftsliv. 

– Falkenberg, och i synnerhet Fegen, har massor av möjligheter till friluftsliv så det är en perfekt kombination med utomhusmatlagning och aktiviteter kopplat till friluftsliv. Vi gör det till ett event för hela familjen där tanken är att bjuda på inspiration och tips för att vilja pröva på själv, säger Johan Bengtsson.

Eventområdet öppnar kl 10.00 och här finns förutom friluftsaktiviteter, matserveringar och möjlighet att handla lokala produkter från Falkenberg Skafferi.

GPS: N57°06'25", E13°01'56"
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.