Bild
Nästa artikel

Sommaren har kommit till Norrland

NORRLAND

När kossorna släpps ut på sitt sommarbete är det äntligen sommar igen! Visserligen kom de ut för länge sedan i södra Sverige men nu kan vi säga att den kommit till hela landet. Passa på att besöka någon av de 27 gårdarna i norr som nu bjuder in till detta event!

27 Norrländska mjölkgårdar bjuder in till fest när kossorna springer ut på grönbete, fyra av dem i Västernorrland.

– Att åka på betessläpp har blivit en tradition och ett sätt att inviga sommaren. Vi hoppas att många norrlänningar ska dela glädjen med oss vid våra betessläpp. Det är ett gyllene tillfälle att ta med vänner och familj till närmaste gård, säger Johanna Cory, projektledare för Norrmejeriers betessläpp.

Anderssons Lantbruk först ut i Västernorrland

I Västernorrland är första betessläpp hos Anderssons Lantbruk, söndag den 21 maj. 

– Nu är vi förväntansfulla. Det är alltid lika roligt att se korna som kommer ut i gröngräset och ta emot hundratals besökare här på gården, säger Niklas Andersson vid Anderssons Lantbruk i Älandsbro. 

Intresset ökar

Att besöka en gård är en möjlighet att träffa en norrländsk mjölkbonde, se glada kor som springer ut på sommarbete och se var mjölken kommer ifrån. Intresset ökar för varje år.

Självklart bjuder Norrmejerier på mjölk och bullar. Övriga aktiviteter varierar beroende på gårdens förutsättningar i samarbete med lokala föreningar. Hitta program för närmaste gård: www.norrmejerier.se/betesslapp

Betessläpp i Västernorrland

  • Älandsbro - Anderssons Lantbruk, 21 maj
  • Älandsbro - Sture och Ingrid Eriksson, 28 maj
  • Junsele - Långvattnets Gård, 03 juni
  • Bjällsta - Bjällsta Gård, 03 juni

I Västernorrland är fler än 80 procent av mjölkbönderna medlemmar i Norrmejerier.

Allt du vill veta om mjölk: www.mjolk.se

Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.