Bild
Nästa artikel

Stor dansfest i Helsingborg

SKÅNE

Europas största folkdans- och musikfestival, Europeade, kommer till Helsingborg den 5-9 augusti, hela 6 000 deltagare från hela Europa kommer till Helsingborg för att fylla gator, torg och arenor med dans och musik.

- Vi tycker det är fantastiskt kul. Från början hade vi räknat med ca 4 500 deltagare men intresset har varit mycket större, säger projektledare Helen von Platen.

Europeade är Europas största festival för folkkultur och har sedan 1964 arrangerats i olika europeiska städer varje år. Målet med festivalen är att med dans och musik skapa en större respekt för varandras kulturer och samtidigt utveckla sin egen.

- Det är ett syfte som går i linje med hur staden vill utvecklas mot visionen Helsingborg 2035. Europeade kommer skapa en smältpunkt där olika kulturer främjas av varandra. Samtidigt kommer besökare och turister få uppleva en stad väldigt olik det Helsingborg vi är vana vid, säger kommunstyrelsens ordförande Peter Danielsson.

Under veckan kommer deltagarna att bjuda på planerade såväl som spontana uppvisningar och alla gör det i sina respektive folkdräkter. Som besökare på Europeaden kommer man, förutom att njuta av all musik och dans, få bevittna en parad genom staden, njuta av mat och dryck eller spana in Europeade Forum med en genuin hantverksmarknad och fotoutställning.

Marianne Halling, svensk representant i Europeadens styrelse tror att Helsingborg blivit så populärt bland deltagarna på grund av sitt läge och sin stadskärna där alla utomhusscener kommer att finnas lättillgängliga för både deltagare, helsingborgare och turister.

Under fem dagar kommer Helsingborg bli en färgsprakande fest där alla är välkomna att dansa och sjunga med.

Europeads hemsida hittar du här.

Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.