Bild
Nästa artikel
Tierp platsen för EM i världens snabbaste motorsport

Tierp platsen för EM i världens snabbaste motorsport

UPPLAND

266 team från 17 länder är hittills anmälda till den andra EM-deltävlingen i dragracing. Mellan 7-10 juni möts några av sportens bästa förare på Tierp Arena, Europas modernaste anläggning för motorsport.

- Just pågår förberedelserna och det kommer att bli en motorfest utan dess like. De svenska förarna kan räkna med hård konkurrens under tävlingsdagarna och inget kan tas för givet, säger Urban Axelsson, platschef för Tierp Arena.

Varje EM-deltävling på Tierp Arena besöks av mellan 25 000 - 40 000 personer, från enstaka motorentusiaster till hela familjer. Nytt för i år är möjligheten att åka helikopter och ett stort jubileumstält där vi firar att svensk dragracing fyller 50 år. 

På plats även finns möjligheten att träffa flera av dragracingens pionjärer och legender från sporten barndom - både svenska och utländska förare så som engelsmannen Dennis Priddle, även känd som “Mr Six”.

Missa inte årets motorfest!

Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.