Bild
Nästa artikel
Trädgårdsfest på Sofiero med allt från jazz till odlingsinspiration

Trädgårdsfest på Sofiero med allt från jazz till odlingsinspiration

SKÅNE

Den stora trädgårdsfesten på Sofiero är en av södra Sveriges mest populära trädgårdsevenemang som varje år bjuder på nyheter och experimentlusta. Årets trädgårdsfest går av stapeln den 23-25 augusti.

Den stora trädgårdsfesten 2019 bjuder på inspiration, kunskap och försäljning med blommor, växter och odling som gemensam nämnare. Under festligheterna kan besökarna välja att ta del av ett späckat programmet eller att bara vandra runt i lugn och ro och njuta av den fantastiska stämning som skapas. Evenemanget andas fest och trädgårdsglädje och lockar varje år besökare från världens alla hörn.

Inspirerande idéträdgårdar av olika kreatörer är en av höjdpunkterna. Här skapar olika kreatörer trädgårdskonst på hög nivå för att ge besökarna inspiration och idéer till den egna trädgården eller balkongen. Under helgen finns en mängd experter inom olika områden på plats och erbjuder gratis rådgivning.

Besökarna kommer att kunna slå sig ner vid scenen och uppleva föredrag live på scenen, men även följa en livesändning som kommer att visas på en storbildsskärm. Under festligheterna kommer det att bjudas på intervjuer, livesändning från de olika delarna i parken och föreläsningar.

På matgatans myllrande marknad hittar du en rad närproducerade delikatesser som får smaklökarna att vattnas. Dessutom går det att botanisera bland varorna i Slottsbutiken och Sofiero Blomster och Trädgårdshandel. Blir man hungrig kan man passa på att njuta av festlig mat och dryck i parken där man hittar allt ifrån en varmkorv till delikatesser i restaurangtältet.

Johannes Wätterbäck, eller Farbror Grön som han kallar sig, kommer att vara programvärd under hela trädgårdsfesten och guidar besökarna rätt genom helgens alla begivenheter. Johannes är en sann odlingsinspiratör med ett stort intresse för växter, mat och odlande. 

23-25 augusti kl. 10:00-18:00 – Ladda ner årets program i pdf här.

Köp din entrébiljett här.
Förköp parkeringsavgift här.

Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.