Nästa artikel
Tre unika konsertkvällar på Furuvik
GÄSTRIKLAND

Tre unika konsertkvällar på Furuvik

Publicerad 12 juli 2021 (uppdaterad 12 juli 2021)
Alla musikälskare kan glädjas åt att det under augusti kommer tre specialarrangerade musikkvällar med några av Sveriges mest populära musikakter på Furuvik. Tack vare ett särskilt arrangemang med sittande publik blir det möjligt att uppleva Amason, Jill Johnson och Sabina Ddumba till Furuvik.

Det är många som har längtat efter att få uppleva livemusik sedan coronapandemin satte stopp för bland andra Furuviks konsertsommar både 2020 och 2021. Under tre kvällar i augusti, genom specialarrangemang, erbjuds nu konserter med några av Sveriges mest populära artister. Konserterna kommer att genomföras när parken är stängd för allmänheten, där det då skapas ett härligt evenemangsområde med mat, dryck och sittplatser på Tivoliområdet framför Stora Scen. Biljetterna släpps den 13 juli, och alla med Furuviks säsongskort får 20 procent rabatt. 

– Att vi dels kunnat öppna alla våra attraktioner och nu även kommer kunna arrangera tre konserter känns helt fantastiskt och som ett ljus i tunneln. Det här kommer att bli helt unika specialarrangemang, där vi bygger upp ett mysigt område med matservering, barer och sittplatser framför Stora Scen. De här kvällarna kommer att bli helt magiska, säger Sandra Wilke, vd på Furuvik.

Tre konsertkvällar i augusti
Amason - 20 augusti kl. 20.00
Jill Johnson - 21 augusti kl. 20.00
Sabina Ddumba - 28 augusti kl. 20.00.

Varje konsert kommer att ha ca 1 500 sittplatser framför Stora Scen och biljetterna förköps via tickster.com. Entré sker genom parkens huvudentré från kl. 18.00 då parken stänger för ordinarie gäster. Mat, dryck, spel och lyckohjul är öppet på Tivoliområdet mellan kl. 18.00-23.00. Konserten pågår mellan kl. 20.00-ca 21.30. 

Amason - 20 augusti kl. 20.00
Den första låten som nådde offentligheten – ”Margins” – följdes av en självbetitlad EP som släpptes i augusti 2013, innehållande singeln ”Went To War”. År 2014 släppte Amason singlarna ”Ålen” och ”Duvan” och året därpå släpptes äntligen debutalbumet ”Sky City”. ”Sky City” hyllades av såväl publik som kritiker som ett av 2015 års bästa album. Vid Grammisgalan belönades bandet för Årets Album och stod även nominerade i kategorierna Årets Artist, Årets Pop, Årets Textförfattare och Årets Kompositör. Under 2015 släppte bandet också en EP på svenska, ”Flygplatsen”, som bland annat rymde en hyllad tolkning av Mattias Alkbergs låt ”Tjugonde”. Året därpå kom en 3-spårig EP på engelska ”California Airport Love”, med covers på ”California Dreamin’” och ”I Want to Know What Love Is”.

2019 släpptes ”Galaxy I” – den första delen i ett dubbelalbum som våren 2020 fullbordades med ”Galaxy II”. På den första delen hörs singlarna ”You Don’t Have To Call Me” och ”Marry Me Just For Fun”. Amason består av Amanda Bergman på synt och sång, Gustav Ejstes på orgel, gitarr och sång, Pontus Winnberg på piano, Petter Winnberg på bas och sång och Nils Törnqvist på trummor. Bandmedlemmarna har varit aktuella i flera olika solo- och bandprojekt parallellt med att de också arbetat på ny musik med Amason.

Jill Johnson - 21 augusti kl. 20.00
Jill Johnson är en av Sveriges mest älskade artister och låtskrivare. Hittills har hon hunnit släppa osannolika tjugofem album och gjort succé med egna turnéer. Hon ligger också bakom den oerhört populära, kritikerrosade och prisbelönta programserien ”Jills veranda” på SVT och är den som tagit countrymusikens ställning i Sverige till helt ny nivå.

– Jag har nog aldrig tidigare varit så förväntansfull inför en sommarturné förut, längtan har varit stor att få komma ut och möta arrangörer och publik. Ur en annorlunda tid har det fötts kreativitet och inspiration och jag har aldrig skrivit så mycket musik själv som jag har gjort under den här perioden, vilket har varit ett stort steg för mig. Även om jag fortfarande skriver med andra så kommer flera låtar på nästa platta varit skapade i stunder när jag önskat att jag varit ute och spelat. Albumet kommer först i höst men som vanligt kommer jag blanda nytt och gammalt på mina konserter, jag kan inte hålla mig från att få spela upp nytt material för min härliga publik för feedbacken är alldeles för värdefull, säger Jill Johnson.

Sabina Ddumba - 28 augusti kl. 20.00
Det har gått sex år sedan Sabina Ddumba slog igenom med singlarna ”Scarred for Life” och ”Effortless” och fyra år sedan det hyllade debutalbumet ”Homeward Bound” landade. Hon har ägnat en stor del av senaste åren samtidigt som hon turnerat, åkt till Los Angeles, London och Lagos för att spela in, med att gå i terapi och försöka förstå sig själv bättre, något som hon uppmanar alla till att göra. Det är tydligt att det är något hon brinner för och som haft stort inflytande på hennes skapande. Efter flertal uppmärksammade turnéer, en spelning på Way Out Wests största scen och medverkan i ”Så Mycket Bättre”, är hon nu aktuell med sitt andra album ”The Forgotten Ones”.
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.