Nästa artikel
Trosa Marknad 2016
SÖDERMANLAND

Trosa Marknad 2016

Publicerad 3 juni 2016 (uppdaterad 6 december 2016)
Den årliga marknaden i Trosa hålls i år den 11 juni. Med 20 000 besökare, en charmig stad att vandra runt i och om du kommer redan på torsdagen blir det en kväll för de bilfrälsta som också är ett utmärkt tillfälle att uppleva staden.

Marknaden arrangeras årligen 2:a lördagen i juni månad av Lions Club och är ett återuppväckande av en marknad som i sin dåvarande form upphörde 1911. Och eftersom ett talesätt i Trosa är att sommaren börjar när det är Trosa Marknad kan man förstå att avsaknaden av marknaden skapade problem för staden.

Den idag återigen livfulla marknaden återupptogs i mycket blygsam skala 1960, då som loppmarknad, varefter det tillkom några egentillverkade lotteribodar. Den nuvarande formen för marknaden har varit i stort sett oförändrad sedan 1981 men har vuxit år från år till en plats där 500 knallar erbjuder allt tänkbart till de cirka 20 000 besökarna.

Marknadsområdet utgörs av Trosas centrala delar från Torget och söderut utmed Ö. Långgatan, Hamnplan, runt FYREN-området, norrut via Högbergsgatan och Skärlagsgatan till parkeringen norr om idrottsplatsen Skärlagsvallen. 

Intressanta hålltider är Å-Racet från Torgbron till Villabron som äger rum klockan 15.00 och musikunderhållningen hålls vid Hamncaféet klockan 19.00.

På torsdagen har Trosa Veteranbilsklubb sin återkommande torsdagsträff där bilar äldre än 30 år visas upp. Förutom entusiastbilarna blir det lotteri och så avslutas kvällen med ett crusingvarv i Trosa. Se vidare http://trosaveteranbilsklubb.se/

När?
Lördag, 11 juni, 2016
09:00 - 17:00

Veteranbilsträffen hålls varje torsdag mellan klockan 18 och 21.
Parkeringsmöjligheter

Trosa gästhamn, vid ABC-bryggorna, har 13 ställplatser. Det finns dusch och toalett, tömning av latrin och sopor men inte el. Avgift 100 kr/dygn. Se vidare www.trosagasthamn.se.

Ytterligare en plats I Trosa Gästhamn erbjuder åtta ställplatser med el. Även här finns dusch och toalett, latrintömning och sophantering. Avgift 160 kr/dygn. Se vidare www.trosagasthamn.se.

Camping för både husbilar och husvagnar hittar du på Trosa havsbad och camping. Se vidare www.trosahavsbad.se.

Trosa Golfbana har 10 st ställplatser med el. Klubbhuset, där det finns dusch och restaurang, ligger ca 100 meter bort. Pris 160 kr (100 kr för golfare som betalar greenfee). Se vidare www.trosagk.se.

Ställplatser utan el, toalett och dusch finns vid Trosa stugby, Skärlagsvallen, samt Häradsvallen i Vagnhärad. För mer information via telefon 070-767 81 74.

Ytterliga ett alternativ är infartsparkeringen vid väg 218, nära ICA Trossen. Parkeringen är gratis men begränsad till 24 timmar.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.