Bild
Nästa artikel

Tulpanen firar 25 år

EVENEMANG

Ljuset har börjat återvända, vi skriver nytt år och som ingen annan blomma är tulpanen första vårtecknet. Den 15:e januari är det dags att för 25:e gången fira tulpanens dag!

Mitt i kalla januari firas Tulpanens Dag för 25:e gången och många förknippar med rätta de färgglada och krispiga tulpanerna med att vi lämnat jul och nyårsfirande bakom oss. Och vem av oss vill inte känna att det inte är så långt kvar innan marssolen börjar värma så smått?

Det finns inget land i hela världen som köper så mycket tulpaner per person som i Sverige. Här odlas det 150 miljoner tulpaner varje år och bakom de vackra tulpanerna ligger ett stort hantverkskunnande och svenska tulpandrivare jobbar ständigt med att utveckla ny odlingsteknik. Mycket energi är lagrad i löken från Holland och i Sverige odlas de i växthus värmda med fjärrvärme och biobränsle.

Vill du få dina tulpaner att stå så länge som möjligt ska du skära av cirka en centimeter av stjälkarna med en vass kniv så att de lättare tar upp vasens svala vatten. Låt stjälkarna få stöd av förpackningen under den första tiden de suger vatten så blir de raka och fina. Tulpaner gillar inte direkt solljus men inte heller att stå mörkt. Tänk också på att placera tulpanerna en bit ifrån färsk frukt eftersom tulpanernas åldrande påskyndas av den etylengas som frukten avger.

Men vill du verkligen uppleva tulpaner ska du titta på våra restips till Holland. För är det något land som förknippas med tulpaner så är det väl just Holland och inte minst Keukenhof där tulpanerna odlas i närmast oändliga fält.
Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.