Nästa artikel
Utökad chans för skidsugna
HÄRJEDALEN

Utökad chans för skidsugna

Publicerad 19 april 2018 (uppdaterad 19 april 2018)
Den 10 november började de första liftarna att snurra i Tänndalen som redan nu erbjuder Sveriges längsta skidsäsong men nu förlänger de vintern ytterligare över Kristi himmelsfärd med härlig våråkning.

– Vintern har varit fantastisk både när det gäller snötillgång och antal gäster, och det känns synd att avsluta ”redan” 6 maj, säger en entusiastisk Peter Jonasson, platschef Tänndalen.

Skidområdet kommer att vara öppet till 6 maj för att sedan stänga några dagar och öppna igen över Kristi himmelsfärdshelgen, 10/5 - 13/5.

– Alpina klubbar från Sverige och Norge har valt att lägga sina träningsläger hos oss den här helgen, men vi kommer självklart att ha öppet för allmänheten också. Det finns gott om åkyta, totalt 11 backar, 4 liftar och en häftig park. 

I skidsverige talas det om att vårskidåkning är skidåkning när den är som bäst, stämmer det?

– Absolut, temperaturen är behaglig, dagarna är långa och vårsolen värmer gott i ansiktet. Vårvinter pågår för fullt, men under Kristiflygare skulle jag snarare säga att det är vår på riktigt. Då behövs ingen dunjacka, det är snarare shorts och t-shirt som gäller.

Funäsfjällen är Skandinaviens största skidområde och totalt finns där sex alpina skidområden med 30 mil längdspår, 61 mil skoterleder och nio fjällbyar. Vill man i stället åka dit under sommaren finns 423 kilometer cykelleder, 30 guldturer för vandring samt 200 fjällsjöar och 30 mil strömmande vatten på ett och samma fiskekort.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.