Nästa artikel
Vandring i södra Småland
SMÅLAND

Vandring i södra Småland

Publicerad 7 maj 2015 (uppdaterad 7 maj 2015)
Den 10 maj ordnar Destination Småland vandringens dag med en rad arrangemang efter de vandringsleder som byggts upp under en femårsperiod.

Destination Småland har ordnat en rad vandringsleder och den 10 maj 2015 arrangeras vandringens dag. I Diö hämtar hästskjuts till Linnés Råshult och i Lagan kan man guidas i en pilgrimsträdgård och gå ut på en skywalk över en ravin. Varför inte låta den vandringen ingå i ett besök till Råshult? 

Destination Småland understryker att det inte behövs några märkvärdiga träningskläder eller redskap. Bra skor och kanske en ryggsäck räcker gott.

För att göra vandringsdagen mer intressant och innehållsrik erbjuder föreningar och organisationer olika intressanta aktiviteter utefter lederna. Allt från en spännande guidning kring utgrävningarna vid en av de två fornborgar som finns i södra Småland till våffelbak och korvgrillning på platser längs med leden.

– Vandring har blivit allt viktigare som en internationell reseanledning, säger Kerstin Hallberg, projektledare på Destination Småland och fortsätter, På Destination Småland har vi medvetet utvecklat konceptet i fem år. Det började med ett projekt kring pilgrimsleder då två långa vandringsleder drogs genom södra Småland - Nydalaleden och Västra Sigfridsleden. Därmed kopplades Skånes leder ihop med dem norrut – i princip ända till (Nidaros)Trondheim. Nu finns ett fint nätverk av leder i länet för alla typer av vandring. 

Var och när?
Diö ligger öster om väg 23 mellan Växjö och Osby.

GPS: N56°38'20", E14°13'17"

Vandringens dag hålls den 10 maj 2015

 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.