Nästa artikel
Världsutställning med Lego besöker Linköping
ÖSTERGÖTLAND

Världsutställning med Lego besöker Linköping

Publicerad 9 maj 2018 (uppdaterad 2 november 2019)
Imponeras du av möjlligheterna med Lego? Inte? Det spelar nog ingen roll när det gäller världsutställningen The Art of the Brick som har premiär den 10 maj på Saab Arena i Linköping där det byggts upp en värld full av magi, fantasi och nostalgi! Räkna med ett oförglömligt minne för hela familjen.

Med en miljon legobitar, 80 fullstora magiska skulpturer och modeller samt ett kreativt rum för såväl vuxna som barn. Nu kommer världsutställningen The Art of the Brick till Linköping. Bered dig på att bli imponerad, fantasin har inga gränser!

Visserligen har Lego aldrig tidigare varit synonymt med konst men den New York baserade konstnären Nathan Sawayas högteknologiska skulpturer visar hans hängivenhet för skala och färg. En passion där han omvandlar vardagens leksaker till mästerverk.

Som de flesta barn började Nathan Sawaya leka med Lego i ung ålder. Men i motsats till de flesta barn slutade Nathan aldrig att bygga, skapa och utforska sin egen fantasi. Han har lyckats förvandla den ikoniska Lego-biten till modern konst och förädlat byggnadsleken till inspirerande och tankeväckande skulpturer.

I slutet av utställningen får hela familjen upptäcka sina byggkunskaper. Färgglada och mångsidiga Legobitar väntar på att få liv. Här blir föräldrarna garanterat nostalgiska och barnen lekfullt engagerade. 

Utställningen pågår under perioden 10 maj-12 augusti och här hittar du deras hemsida.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.