Nästa artikel
Vårrunda på Kinnekulle
VÄSTERGÖTLAND

Vårrunda på Kinnekulle

Publicerad 24 april 2015 (uppdaterad 1 november 2019)
Under första helgen i maj är det numera tradition att ”Vårrunda” på Kinnekulle, det är då hela bygden öppnar upp och turistsäsongen startar på allvar!
Att komma till Kinnekulle och fira våren i början av maj har långa traditioner. Det är inte svårt att föreställa sig hur både västgötar och andra kom med tåg, hästskjutsar eller på cykel i början av förra seklet. De tog god tid på sig, handlade, bodde på pensionat och gästgiverier, packade matkorgar och promenerade i den "ljufliga" naturen.

Första helgen i maj slås dörrarna upp hos konstnärer, hantverkare, caféer och restauranger som är verksamma på Kinnekulle. Men också musiker, guider och föreningar finns på plats för att visa på ”kullens” mångfald.

Bland ortsbefolkningen har det blivit ett begrepp att ”vårrunda”, men besökare kommer i 1000-tal från hela Väst Sverige och några än längre från.

Kinnekulle har blivit en drömplats för konstnärer och hantverkare och alla öppnar sina ateljéer denna helg. På flera ställen får besökaren också prova på att utöva konsten. Naturen har alltid lockat besökare till Kinnekulle. Under Vårrundan finns många möjligheter att vandra med kunniga guider bland den allra första grönskan. Hembygdsföreningarna visar gamla byggnader och mycket historia.

Bakom arrangemanget står de medverkande aktörerna. En mindre arbetsgrupp utför de praktiska uppgifterna såsom program och marknadsföring men det är aktörerna som står bakom alla aktiviteter. Detta har också skapat ett positivt samarbete mellan de medverkande och en kunskap om att det finns så många som har så mycket. Vi är stolta över vår ”kulle”.

Vårrundan Kinnekulle anordnas av de medverkande aktörerna med stöd av Götene kommun.

Här hittar du vårrundans program.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.