Nästa artikel
Växjö ordnar scensommar
SMÅLAND

Växjö ordnar scensommar

Publicerad 4 juni 2015
Scensommar går av stapeln den 22 juni–15 augusti. Det bjuds in till ett trettiotal evenemang, allt från konserter och teater till utomhusbio och nycirkus, runtom i Växjö hela sommaren. Allting sker utomhus och är dessutom alldeles gratis.

Björn Kleinhenz, samordnare för Scensommar berättar att satsningen syftar till att göra Växjö till en mer attraktiv och inspirerande sommarkommun.

– Tanken är att kunna erbjuda kulturupplevelser med geografisk spridning. Det kan locka till utflykter och upptäckter i kommunen, på platser som man kanske inte alltid besöker, säger Björn Kleinhenz.

Också några av de besökande artisterna kan vara nya för Växjöpubliken. Här ryms bland andra teatergruppen TinCanCompany och dockteatern Tittut, men också bekantingar som Timo Räisänen och Norlie & KKV.

– Det blir stor variation och jag tror verkligen att Scensommar kan sätta en extra liten guldkant på vår sommartillvaro här i kommunen. Varför inte ta med sig lite grillkorv och åka till Åryd med familjen, ta ett dopp i sjön och gå på utomhusbio? säger Björn

Se hela programmet här eller besök Scensommar på Facebook och Instagram för senaste uppdateringar om programmet.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.