Bild
Nästa artikel
Liten såg för dig som fricampar

Liten såg för dig som fricampar

PRYLAR

Ibland kan det vara smidigt att ha en såg med sig men oftast är de förhållandevis otympliga att packa ner. Med en kedja istället för sågblad blir det hela väsentligt enklare, mindre och lättare.

Den här ficksågen att tänkt för att ta med sig ut på alla typer av friluftsaktiviteter. Kedjesågen beskrivs som lätt och väldigt vass så att man enkelt sågar sig igenom nedfallna grenar så att du kan ta dig fram eller göra upp en brasa. Tänk dock på de begränsningar som gäller, allemansrätten ger dig inte rätt att såga i levande träd.

Kedjesågen består av en 65 centimeter lång kedja i värmebehandlat högkarbonstål med 33 sågblad som är riktade åt båda hållen. Längst ut i varje ände sitter stora och starka nylonhandtag som ger ett bra grepp även om det är blött ute. Sågbladen sågar åt båda hållen och uppges ge gott bett.

Kedjesågen väger endast 130 gram, med fodral 180, och när du inte använder den kan du vika ihop sågkedjan och förvara den i fodralet. Ficksågen är så liten att den får plats i en ficka, måtten är 12 x 11 x 3 cm, men du kan även hänga den i bältet.

Här hittar du sågen där den kostar 495 kronor.
Taggar: Fricamping

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.