Nästa artikel
150 nya ställplatser i Vimmerby
SMÅLAND

150 nya ställplatser i Vimmerby

Publicerad 29 juli 2021 (uppdaterad 30 juli 2021)
Astrid Lindgrens värld lockar många, så många att det ofta uppstår platsbrist. Nu råder de bot på detta med en satsning på Den lilla staden men inte minst blir det 150 nya ställplatser.

Att det är brist på ställplatser är något vi kanske vant oss vid men i Astrid Lindgrens Värld ska det rådas bot på detta när de gör en satsning på Den Lilla Staden. Hela 150 nya ställplatser tillkommer!

– Vi har upplevt en brist på bäddar och en allt större efterfrågan på ställplatser för husbil och husvagnar under de senaste åren, berättar Joacim Johansson, vd på Astrid Lindgrens Vimmerby AB. Vi vill att det skall vara så enkelt och smidigt som möjligt för våra gäster att besöka oss. Därför gör vi nu vår största satsning någonsin på dels ett nytt boende, i form av två nya kvarter i Den lilla staden med totalt 52 hus, och dels 150 nya ställplatser på den gamla halkbanan vid parkens utfart, tillsammans med ett större antal nya parkeringsplatser.

Redan sommaren 2017 stod den första delen av Den lilla staden klar. Astrid Lindgrens Världs nya gästboende i sekelskiftesstil omfattade då 30 hus uppförda i olika stilar enligt gammal svensk hantverkstradition. Året därpå stod ytterligare 42 hus i olika färger och storlekar färdiga. Astrid Lindgrens Världs popularitet som besöksmål har gjort att det blivit en allt större utmaning för parkens gäster att hitta övernattningsalternativ.

Nu ska det rådas bot på det. När Astrid Lindgrens Värld öppnar 2022 kommer nämligen ett helt nytt kvarter i Den lilla staden stå klart i anslutning till parken.

Den beräknade prislappen för etapp tre är cirka 180 miljoner kronor. Bygget ska ta totalt två år att färdigställa men delas upp i två delar, så att ett av de nya kvarteren i Den lilla staden kan tas i bruk redan under byggtiden inför sommaren 2022.

– Det är viktigt för oss att knyta ihop boendet och parken, så att helhetsupplevelsen förstärks, säger Joacim Johansson. Med tanke på utfallet av tidigare boendeutveckling, så kommer det här att bli en lyckad investering. Dessutom hoppas jag att det även skickar det en positiv signal till hela Vimmerby att vi tror på framtiden, speciellt efter förra året.

NCC ska i samverkan med Astrid Lindgrens Vimmerby AB färdigställa den sista etappen i boendesatsning med byggstart den första september.
 

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.