Nästa artikel
Aktivt höstlov i Vemdalen
RESTIPS

Aktivt höstlov i Vemdalen

Publicerad 14 oktober 2020
Destination Vemdalen har tillsammans med områdets eventbolag och näringsidkare laddat med ett fullspäckat höstlovsprogram för hela familjen.
– De som kommer till Vemdalen under höstlovet kan räkna med ett varmt mottagande i våra restauranger och butiker. Höstlovets aktivitetsutbud är som vanligt välfyllt, berättar Anna Hansson, nytillträdd VD på Destination Vemdalen.

För Vemdalens yngre gäster har man laddat med många och roliga utomhusaktiviteter. Friluftsskola, tipspromenader, halloweenmysteriet, springskytte och mobilspelet Vemdalen Challenge är några av höjdpunkterna. SkiStar passar på att öppna sina expressliftar för fjällvandrare i Björnrike, Vemdalsskalet och Klövsjö och ner tar man sig smidigt till fots eller så hoppar man på liften neröver igen.

Under vecka 44 är det liften Hovde Express som rullar fredag-lördag mellan 10-15 på Vemdalsskalet. Under liftens öppettider slår den klassiska Hovdestugan upp dörrarna med fika, lunch och en sprakande brasa att värma fingrarna vid innan man beger sig ner i dalen igen.

På det centrala torget i Vemdalsskalet är det full fart med gratisaktiviteter varje dag. Trampbilar (för både stor och liten), kickbikes och hopp, softtennis, basket, kubb och mängder av pyssel finns ute på torget så länge det är snöfritt. Från Skalets torg är det också hike in/hike out-läge för den som vill vandra direkt ut på fjället efter ett besök i turistinformationen.

Trumvallen Fjällridning har laddat med bokningsbara ridturer varje dag under vecka 44. Anpassade turer för nybörjare, lite längre fjällturer för de med mer vana och galoppturer för erfarna ryttare.

Ta med hela familjen på en guidad vandringstur kring Storhognas vackra fjällområden. En erfaren guide visar er vägen till de finaste stråken och bästa utsikten för optimal fjällfeeling.

Söker man lugn och harmoni så är det läge att anmäla sig till Kundaliniyoga på Vemdalsskalets Högfjällshotell. Perfekt för föräldrarna när barnen leker ute. Yogalärareleven Margaretha från Happy Retreat Vemdalen guidar dig igenom yogapasset. Du behöver inte vara vig eller i fysisk toppform för att kunna delta.
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.