Nästa artikel
Äventyrsberget Isaberg öppnar upp sommarsäsongen med flera nyheter
SMÅLAND

Äventyrsberget Isaberg öppnar upp sommarsäsongen med flera nyheter

Publicerad 6 april 2021 (uppdaterad 6 april 2021)
Sport- och fritidsanläggningen Isaberg har de senaste åren utvecklats till en småländsk motsvarighet till Åre eller Idre. Med nya satsningar vill de locka ännu fler att besöka anläggningen under 2021.

Denna vinter i pandemi blev annorlunda för Isaberg. Begränsningarna gjorde att det blev mindre att göra i exempelvis restaurang Toppstugan som minskat sittplatserna till hälften i restaurangen och därutöver uteblev besök av både skolklasser och danskar. Det faktum att danskarna, som normalt står för 60 procent av gästbesöken, hade inreseförbud gjorde att stugbyn/camping inte hyrdes ut i samma omfattning som tidigare säsonger. Veckodagarna efter sportloven blev mycket lugnare då skolklasser och danskar inte fanns på plats. Det positiva är att pandemin lockat många nya svenska gäster till berget och många av dessa kommer sannolikt tillbaka denna säsong igen, skriver Louise Söderlund som är VD för Isaberg. 

Under de senaste åren har Isaberg jobbat kraftfullt med en strategi att bli en åretruntanläggning.

– Där är vi nu, säger Louise och hänvisar till förra året där vintern uteblev helt. Då stod vi stadigt endast med en sommarsäsong. Idag, 1 april, lagom till Påskhelgen öppnar Sportcentret och sommarverksamheten. Det är kort tid mellan säsongerna nu och det kräver genomtänkt planering och förberedelse från personalens sida för att starta upp de olika säsongerna på ett bra sätt. 

Isaberg jobbar i snabb takt för att utveckla sina aktiviteter och skapa nya spännande utomhusupplevelser för sina gäster. I år kommer bland annat gästerna mötas av ett större sportcenter med shop, en ny blå banan i höghöjdsbanan med en 117 meter lång zipline, en barnhinderbana, en ny två kilometer flowig cykelled nedför Isabergstoppen samt en hel del nya grillplatser vid sjön och ett nytt grillhus. Dessutom renoveras flera stugor för att gästerna skall trivas ännu bättre.

Under begreppet ”Äventyrsberget” har ett sportigt och actionfyllt aktivitetsprogram lockat nya och allt fler besökare under sommarhalvåret. Under en sjuårsperiod har stora investeringar gjorts för att utveckla Isaberg till ett modernt och attraktivt sport- och fritidscenter genom renoverat boende, ny camping och större utbud av aktiviteter, senast den populära Rodelbanan som lockat 125 000 gäster. Därutöver lockar den populära höghöjdsbanan drygt 25 000 besökare, äventyrsgolf och hinderbana för träning. Ett tydligt genomslag för sina satsningar fick Isaberg redan för några år sedan genom södra Sverige största Bike Park. Specialbyggda teknikbanor för MTB, pumptracks och liftburen cykling lockar gäster från hela Sverige. Besökare som aktiva familjer och friluftsturister från hela Sverige har fyllt anläggningen. Totalt har Isaberg över 250 000 besökare per år, omsätter cirka 70 miljoner och sysselsätter 32 fast anställda och cirka 100 säsongsarbetare.

Isabergs hemsida hittar du här och GPS är N57°26'12", E13°37'26" 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.