Nästa artikel
Bästa hemmabygget ska utses
TYSKLAND

Bästa hemmabygget ska utses

Publicerad 4 april 2020 (uppdaterad 4 april 2020)
Har du en ombyggd eller ännu hellre egenbyggd husbil ska du skriva in den 18 - 20 september i almanackan. Då hålls den 37:e självbyggarträffen där den med de fiffigaste lösningarna kommer att premieras.

Visst är det enklast att köpa en färdig husbil men några har satt som sin livsuppgift att skapa något alldeles extra, kort sagt skapa sitt alldeles egna rullande hem. Visst har det potentialen att bli något extra, något som passar det egna sinnet som handen i handsken och väcker beundran från de som ser resultatet av de många timmarnas jobb.

Om juryn som ska utse vinnaren blir imponerad av ägarens fiffiga lösningar hägrar priser men inte minst äran. 

Utöver att SAT, Treffen der Selbstausbauer, är den 37:e firar Südsee-Camp i Wietzendorf på Lüneburger Heide (norra Tyskland) sitt femtioårsjubileum vilket skänker lite extra glans över arrangemanget som är den största i sin genre i Tyskland och sannolikt även i Europa. Anmälan, som är obligatorisk, kan ske redan nu på www.reisemobil-international.de/selbstausbauer. där även ett foto ska bifogas. Juryn kan komma att göra ett urval redan vid anmälan som ska vara inne senast den 15 juli.

Kategorierna är

  • Plåtisar: VW Bulli (folkabussar), Fiat Ducato och andra med plåtkaross
  • Kabine: Post- eller Paketbilar med en egenbyggd husdel
  • Buss: Setra & Co;
  • Terrängbilar: Fyrhjulsdrivna bilar för tuffare terräng
  • Husvagnar: ombyggda eller egenbyggda husvagnar

Alla vinnare presenteras i campingens festtält på söndagen den 20 september 2020.

Träffavgiften för helgen är 60 euro för en husbil med upp till fyra passagerare, för husvagnsekipage 70 euro. Mer detaljerad tariff finns på deras hemsida, liksom vägbeskrivning och övriga detaljer, www.suedsee-camp.de.

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.