Bild
Nästa artikel
Besöksgruvan i Flogberget nyinvigs och får ställplats

Besöksgruvan i Flogberget nyinvigs och får ställplats

DALARNA

Den 30 juni blir det invigning vid Flogberget i Smedjebacken. Samtidigt som besöksgruvan invigs öppnas Ekomuseum Bergslagens tredje Järnruttenvecka. Inte minst viktigt för husbilister är den nya ställplatsen.

Hösten 2016 stängdes besöksgruvan vid Flogberget i Smedjebacken efter ett ras men nu är reparationerna klara och visningarna inleds i samband med Järnruttenveckan som är ett årligt evenemang hos Ekomuseum Bergslagen, vilken startades för tre år sedan för att visa Bergslagens historia. 

Det blir högtidlig invigning av Dalarnas landshövding Ylva Thörn som kommer att förklara besöksgruvan återinvigd. Därutöver öppnar hon officiellt Järnruttenveckan och den nya ställplatsen på gruvans parkeringsplats.

Under invigningen kommer Flogbergssällskapet att dela ut ett hederspris och visa upp några scener ur sommaren Flogbergsspel som återigen drar igång. I år är det dessutom 100 år sedan gruvverksamheten lades ner.

Mer information om programmen finns på www.ekomuseum.se.

Taggar: Restips

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.