Nästa artikel
Europas första utomhusmuseum med camping som tema
DANMARK

Europas första utomhusmuseum med camping som tema

Publicerad 10 februari 2021 (uppdaterad 10 februari 2021)
Att camping står I fokus för alla som läser detta är ställt utom all rimlig tvivel men visst ger det lite extra krydda att uppleva camping i utställningsform? På Egeskov Slott får numer uttrycket från slott till koja en ny tvist.

Egeskov slott ligger i det just nu onårbara Danmark men vi får hoppas att sådant ändrar sig inom kort. Kanske sitter ändå några och drar upp planer för att besöka vårt gemytliga grannland och vad passar i så fall bättre än att vandra runt bland nostalgiska campingfordon?

Historien säger att museiplanerna började över en kopp kaffe i den fantastiska trädgården till Egeskov Slott och i år har det resulterat i Europas första utomhusmuseum med camping som tema. Att besöket där kan kombineras med såväl slottsbesök som något av slottets övriga museer gör det ännu mer spännande. Miljön lockar redan innan campingmuseet 250 000 årliga besökare.

För att museet ska hålla hög klass har det planerats i samarbete med den 1926 startade Dansk Camping Union, en organisation som har 50 000 medlemsfamiljer och driver ett tjugotal campingar. Idén med Camping Outdoor Museum är att inspirera besökarna till att bege sig ut i naturen, en semesterform som sannolikt inte alla slottsbesökare stiftat närmare bekantskap med.

– Jag har alltid velat skapa ett campingmuseum på Egeskov, men jag visste inte hur jag skulle ta itu med det. Men med Dansk Camping Union får vi en unik kunskap. Det är den typ av samarbete där två plus två ger fem och där kreativiteten stärks på båda sidor, säger greve Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille.

– Både Dansk Camping Union och Egeskov har som huvudfokus att skapa en bra ram för närvaro och glädje i ögonhöjd hos gästerna, och vi brinner båda för att öppna Europas första Camping Outdoor Museum. Det är därför vi är mycket glada över att ha ingått detta samarbete, säger som tillägg DCU:s ordförande Anne-Vibeke Isaksen som i det här sammanhanget kanske ska benämnas campingdrottning.

Utbudet av upplevelser i det nya museumet sägs kunna ge spänning för såväl yngre som äldre likväl som för nybörjare och erfarna campare.

Egeskov slott ligger strax söder om Odense på Fyn, GPS: N55°10'34" E10°29'25"

Här hittar du deras hemsida.
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.