Nästa artikel
Fyra nyanser av sensommar på Sofiero
SKÅNE

Fyra nyanser av sensommar på Sofiero

Publicerad 26 juli 2020
Den traditionella stora trädgårdsfest som Sofiero normalt håller varje sensommar ersätts i år av Fyra nyanser av sensommar, fyra separata utställningar med sensommarblomster i fokus.

Varje vecka inleds Fyra nyanser av sensommar på Sofiero slott i Helsingborg, med start onsdagen den 12 augusti och fyra veckor framåt. Skaparna bakom de olika installationerna är Minna Mercke Schmidt, Annika Christensen, Per Benjamin och John Taylor i samarbete med Sofieros trädgårdsmästare. John Taylor är även programledare för de filmer som spelas in varje vecka där respektive trädgårdskreatör lyfts fram.

– Med anledning av rådande omständigheter har vi tvingats att ställa in ”Den Stora Trädgårdsfesten” i slutet av augusti. Men istället för en enda stor fest vill vi nu bjuda våra besökare på något extra under fyra veckor, både på plats i den vackra slottsparken och via digitala inspelningar. Varje vecka bjuder på möjligheter att få nya idéer och grön trädgårdsinspiration, samt ett möte med skaparna bakom de olika installationerna, säger Martina Arnér, projektledare för Fyra nyanser av sensommar. 

PROGRAM

Med skogen som ram – från 12 augusti 

Författaren och blomsterkreatören Minna Mercke Schmidt skapar förtrollande landskap inspirerade av skogens festsalar. Med vackra grenar, gröna toner och andra inslag från naturen kommer hon att presentera en installation full av överraskningar. 

Mina vackraste perenner – från 19 augusti

Trädgårdsfotografen och influeraren Annika Christensen inspirerar med perenner i krukor. Med sina höga, låga, lättskötta och somriga kompositioner bjuder hon på idéer och blomsterglädje. Det utlovas både klassiska trotjänare och nya spännande sorter i krukorna.

Skördefest i det gröna – från 26 augusti

Floristen Per Benjamin välkomnar publiken till en skördefest med säsongens vackraste blomster, blad och frukter. Av det som just nu växer i trädgården skapar Per Benjamin en magnifik och miljövänlig dukning med återbruk i fokus. 

Johns och Sofieros kärlek till växter – från 2 september

På ett bord fullt med blomstervaser hyllar John Taylor sin kärlek till växter. I vaserna finns mängder av växter från Sofiero, men också mer oväntad grönska från Johns egen trädgård. ”Jag kan få inspiration från vilken trädgård som helst. Men rabatterna på Sofiero ger mig det där lilla extra som jag behöver som trädgårdsmästare”.

Filmklippen från Fyra nyanser av sensommar presenteras löpande på: Sofiero slott och slottsträdgårds facebooksida.
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.