I början av juni är det så här vackert när ramslöken både blommar och doftar. Men innan dess kanske du har tur att hitta något av presentkorten med ett totalbelopp på 100 000 kronor.

Nästa artikel
Guldjakt på Kinnekulle
VÄSTERGÖTLAND

Guldjakt på Kinnekulle

Publicerad 20 april 2020 (uppdaterad 20 april 2020)

I början av juni är det så här vackert när ramslöken både blommar och doftar. Men innan dess kanske du har tur att hitta något av presentkorten med ett totalbelopp på 100 000 kronor.

Nu kan du vara med och leta efter 100 000 kronor i form av presentkort som göms i Götene Kommuns ”Den stora Guldjakten”.

I maj lanseras ”Den stora guldjakten på Kinnekulle”. Presentkorten, som är på 300 kronor styck, kommer att gälla i alla butiker, restauranger, caféer och skönhetssalonger som vill ta emot det i Götene kommun. Det är Götene Kommun som i samarbete med Destination Läckö-Kinnekulle på det här sättet vill stötta den lokala handeln och besöksnäringen

– Initiativet är taget för att stötta några av de branscher, den lokala handeln och besöksnäringen, som nu är särskilt utsatta i spåren av Coronakrisen, säger kommunalråd Susanne Andersson som tagit initiativet tillsammans med oppositionsråd Åsa Karlsson.

Presentkorten ligger i guldpåsar som göms på olika platser i kommunen varje helg i maj månad. Områdena där presentkorten kommer att gömmas publiceras i Götene tidning varje onsdag inför varje majhelg, men områdena presenteras även i Destinationsbolaget Läckö Kinnekulles app samt på Götene kommuns hemsida. Platserna är valda med omsorg och spridda i hela kommunen, några för att de helt enkelt är så vackra och några utifrån tillgänglighet. Mer specifika ledtrådar om var man hittar guldpåsarna kommer att släppas på Götene kommuns Facebooksida varje lördag klockan 10.00 (förutom första helgen i maj då jakten startar redan på fredagen). 

– Förhoppningen är att folk hittar ut i vår fantastiska natur och gärna att man passar på gynna våra lokala aktörer genom att handla med sig lite gofika eller takeawaylunch på sitt äventyr, säger Anna Olin Ek, VD för destinationsbolaget Läckö Kinnekulle. Hon fortsätter med att påpeka att det såklart är väldigt viktigt att alla följer Folkhälsomyndigheternas råd och att alla håller avstånd till varandra i letandet. 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.