Nästa artikel
Helg för dig med hästintresse
SKÅNE

Helg för dig med hästintresse

Publicerad 24 juni 2020 (uppdaterad 24 juni 2020)
Hästrundan är ett evenemang för dig med ett hästintresse, stort som litet. Clinics, föreläsningar, käpphästhoppning, turridning, ponnyridning, uppvisningar, konstutställning är exempel på aktiviteter som erbjuds.

På fredag den 26 juni startar årets Hästrunda och sen blir det aktiviteter i tre dagar. En del av de aktiviteter som måste förbokas har snart slut på platser och förfrågningarna från besökare är många. Alla tre dagarna blir det en blandning av prova på aktiviteter, öppna hus, föreläsningar och utställninga. Aktiviteter arrangeras för både barn och vuxna, hästfrälsta och de som nyligen upptäckt hästen, så det finns fortfarande gott om spontanupplevelser för den som vill ta en tur till helgen.

En nyhet för i år är att Hästrundan blir större, antalet grannar har ökat. I år hittar vi deltagare ända uppifrån norr om Kristianstad där Lönehuset ordnar gemensam ridtur för de med egen häst. 

– Vi märker tydligt ökad trafik på vår hemsida och i sociala medier och alla deltagande aktörer får mycket bokningar, säger Pernilla Colhag, projektledare Destination Häst.

Till många av aktiviteterna kan man komma utan förbokning, dessa har ofta öppet under längre tid och kan då sprida ut sina besökare. Det kan handla om gårdar som har öppet hus, exempelvis Roslövsholms Islandshästar, Pomonadalen och Österlens ridklubb. Den som vill hoppa med sin käpphäst kan besöka Eslövs ridklubb eller Svabesholms Kungsgård. På Svabesholm erbjuds även hästfika och shopping i deras gårdsbutiker. Vill du shoppa till hästen ska du besöka Eva´s Outlet och Hästloppis, Djur & Natur i Lunnarp, Stallshopen i Tomelilla med flera. Kort och gott det finns något för alla!

– I maj beslutades att årets Hästrunda ska genomföras trots Covid-19 men detta har också ställt krav på arrangörerna att ha max 50 personer på samma plats. Med anledning av detta blev uppmaningen till aktivitetsarrangörerna att ha mindre grupper och många har dessutom valt förbokning som ett krav. Detta gör också att vi lätt kan se hur stort intresset är, säger Cecilia Henrikson, projektledare Destination Häst.

Hästen i Skåne kommer att arrangera guidade turer hos hästflocken på Brösarpsbackar som ingår i Brösarpsprojektet, här har intresset varit så stort att man arrangerar två turer istället för en” fyller Pernilla i.

Här hittar du hästrundans hemsida.
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.