Nästa artikel
Hemestertider ger skjuts för Sälenfjällen
DALARNA

Hemestertider ger skjuts för Sälenfjällen

Publicerad 3 juli 2020
Sälenfjällen är en av de platser som tydligt märker av svenskarnas nya resmönster när Coronapandemin påverkar semesterplaner och val av resmål. Det är många som vandrar på fjället, cyklar mountainbike, fiskar och njuter av fjällmiljön.

Intresset för camping och solitära miljöer har ökat inför denna sommar och för alla med husbil och husvagn är svenska fjällvärlden ett intressant resmål just detta år. Sälenfjällen och övriga fjällvärlden borde vara en av landets tryggaste platser att vistas på i dessa coronatider men det är förstås viktigt att alla fortsätter följa de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten har tagit fram.

– Det känns fantastiskt trevligt att så många väljer Sälenfjällen som resmål den här lite märkliga sommaren. Vi har inga siffror framme ännu, men ser en markant ökning av besökare redan nu, säger Anders Bjernulf, vd på Destination Sälenfjällen. Vi har lagt ner ett stort jobb med att göra våra leder på fjället lättillgängliga med grus, spång och raststugor så att alla besökare har möjlighet att få uppleva fjället på nära håll.

För att underlätta för besökare har destinationsbolaget samlat hela Sälens utbud med datumsök på en hemsida (www.salen.se). Här hittar man allt inom ”äta-göra-shoppa-evenemang” på ett och samma ställe. Många som besöker området har använt sidan och kundomdömen visar på att den är uppskattad.

Pelle Hoffman är delägare och driver Sälens Fjällbryggeri som 2012 startades i anslutning till Gustav Grill & Bar i Lindvallen. Man ville testa responsen från gäster i Sälenområdet. Ölen brygges i starten på ett 50-liters bryggverk och såldes i baren på Gustav Grill & Bar. Responsen blev väldigt bra och bryggeriet har sedan dess utökats varje år. I mitten av 2017 flyttade man in i helt nya lokaler i Lindvallen och brygger nu på ett 2000 liters bryggverk från Tjeckien. Bryggeriet strävar idag efter att göra hantverksöl med stor variation från traditionell lager och IPA till fruktöl och tyngre stout. En nyhet för årets sommarsäsong är att man varje fredag välkomnar besökare till Öppet Hus mellan 16.00-19.00.

– Vi har kört öppet hus flera kvällar och intresset är stort, kan man lugnt säga. Det känns verkligen att det är mycket folk i området och stämningen är både trevlig och avslappnad, berättar Pelle Hoffman.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.