Nästa artikel
High Coast Lägereld den 4-5e september
VÄSTERNORRLAND

High Coast Lägereld den 4-5e september

Publicerad 15 juli 2020 (uppdaterad 15 juli 2020)
High Coast Whiskyfestival 2020 ersätts i år av ”High Coast Lägereld - Välkomna hösten med whisky och värme” som går av stapeln 4-5e september och kommer bestå av kvällar med lägereldar, whiskyprovningar samt mat.

Det har inte undgått någon att årets evenemangssommar har påverkats enormt av rådande omständigheter. Istället för att ställa in årets whiskyfestival väljer High Coast att omvandla festivalen till flera mindre event kallade High Coast Lägereld - Välkomna hösten med whisky och värme. Datumen blir desamma som festivalen skulle ha genomförts, fredagen den 4:e september och lördagen den 5:e september. Det blir en upplevelse som kommer bestå av whiskyprovningar i lagerhusen, middag och underhållning på besökscentrum och allt inramat av lägereldar utmed älvstranden. För att säkerställa tryggt avstånd och minimera smittspridning köper man biljett till ett "pass" i vilket antalet deltagare är begränsat till 30. Det kommer att genomföras fyra pass per dag; Två kallade Skymning kl 16:00-20:30 och två kallade Afton kl 19:00-23:30 så totalt antal biljetter är alltså begränsat till totalt 240 stycken under helgen.

– Vi vägrar låta omständigheterna stoppa oss från att erbjuda människor en magisk upplevelse utmed älvstranden vid vårt vackra destilleri. Därför har vi valt att istället för att ställa in festivalen omvandla den till flera mindre events där vi kan utlova en upplevelse med värmande whisky, stärkande gemenskap och spännande mystik som finns runt destilleriet i Bjärtrå. Säger Henrik Persson, VD på High Coast Distillery. Det här har verkligen möjlighet att bli en tradition framöver, fortsätter Henrik.

En köpt entré- eller provningsbiljett till den ordinarie festivalen kan återlösas, omvandlas till en biljett till någon av de nya passen eller så kan något annat alternativ väljas. Läs mer om alternativen på Tickster.se. 

För mer detaljer och information kring High Coast Lägereld, besök www.highcoastwhisky.se.

GPS: N63°00'06", E17°47'55"

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.